Odpověděl/a – 30.listopad 13:27
Vím, že už se na to někdo zde ptal. Na někoho jsem čekala za marketem Albert a byl jsem svědkem toho, že konzervy, zavařeniny atd. pracovníci házeli do kontejneru na odpad.
Ale je jídlo prošlo, ale je možné je konzumovat i po skončení lhůty.Takové potraviny se předávájí potravinovým bankám.
„Co se děje s pečivem v obchodech, které se neprodá? Sníte ho
vy“
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/2052-co-se-deje-s-pecivem-v-obchodech-ktere-se-neproda-snite-ho-vy
Zaměstnanci si nemohou nic odnést domů. Platí to i pro kuchyně. Naše sousedka vařila ve školní jídelně, bylo ji vidět, jak muá v oboru rukou těžké tašky s jídlem pro celou rodinu,
Jenže nevím, od kterého roku je to zakázané.
Odpověděl/a – 30.listopad 15:27
Vím, že už se na to někdo zde ptal. Na někoho jsem čekala za marketem Albert a byl jsem svědkem toho, že konzervy, zavařeniny atd. pracovníci házeli do kontejneru na odpad.
Ale je jídlo prošlo, ale je možné je konzumovat i po skončení lhůty.Takové potraviny se předávájí potravinovým bankám.
„Co se děje s pečivem v obchodech, které se neprodá? Sníte ho
vy“
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/2052-co-se-deje-s-pecivem-v-obchodech-ktere-se-neproda-snite-ho-vy
Zaměstnanci si nemohou nic odnést domů. Platí to i pro kuchyně. Naše sousedka vařila ve školní jídelně, bylo ji vidět, jak má v oboru rukou těžké tašky s jídlem pro celou rodinu,
Je to podle vyhlášky
:Pro nakládání se zbytky z jídelen a kuchyní jsou klíčové dvě normy – nařízení EU 1774/2002 a český katalog odpadů, uvedený ve vyhlášce č. 381/2001. Nařízení EU č. 1774/2002 stanoví hygienická pravidla týkající se vedlejších živočišných produktů, jež nejsou určeny k lidské spotřebě. Toto nařízení dělí živočišné materiály do tří skupin, přičemž kuchyňský odpad patří do 3. kategorie (čl. 6 odst. 1 písm. i), takže s kuchyňským odpadem je třeba nakládat jako s odpadem (zmíněná pravidla se netýkají domácností)." atd.
Odpověděl/a – 30.listopad 15:33
Vím, že už se na to někdo zde ptal. Na někoho jsem čekala za marketem Albert a byl jsem svědkem toho, že konzervy, zavařeniny atd. pracovníci házeli do kontejneru na odpad.
Ale i některé prošlé jídlo je možné je konzumovat i po skončení lhůty.Takové potraviny se předávájí potravinovým bankám.
Vím, že jsem vkládala na toto téma otázku, co je možné jíst po splnění určitých podmínek. Nemůžu otázua najít, proto vkládám Jiný odkaz
https://www.prozeny.cz/clanek/levnejsi-ale-prosle-jake-potraviny-nikdy-nejist-po-zaruce-44988
„Co se děje s pečivem v obchodech, které se neprodá? Sníte ho
vy“
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/2052-co-se-deje-s-pecivem-v-obchodech-ktere-se-neproda-snite-ho-vy
Zaměstnanci si nemohou nic odnést domů. Platí to i pro kuchyně. Naše sousedka vařila ve školní jídelně, bylo ji vidět, jak má v oboru rukou těžké tašky s jídlem pro celou rodinu,
Je to podle vyhlášky
:Pro nakládání se zbytky z jídelen a kuchyní jsou klíčové dvě normy – nařízení EU 1774/2002 a český katalog odpadů, uvedený ve vyhlášce č. 381/2001. Nařízení EU č. 1774/2002 stanoví hygienická pravidla týkající se vedlejších živočišných produktů, jež nejsou určeny k lidské spotřebě. Toto nařízení dělí živočišné materiály do tří skupin, přičemž kuchyňský odpad patří do 3. kategorie (čl. 6 odst. 1 písm. i), takže s kuchyňským odpadem je třeba nakládat jako s odpadem (zmíněná pravidla se netýkají domácností)." atd.