Odpověděl/a – 13.říjen 11:03
Slov"výpek" není třeba nijak nahrazovat, protože jde o spisovný výraz, pojmenování pro šťávu, s tukem, která se vypeče z masa.
Ale existuje i zdrobnělý výraz „výpečky“, jsou to kousky vepřového masa z plecee a bůčku, které se pečou v troubě do červena. Každý přidává koření podle chutí,, samozřejmě cibuli, česnek.
Pokud jste se začal zajímat o češtinu, tedy třeba gastronomické pojmy, můžete se s nimi seznámit v odkazu.
Najdete i nářeční tvar „pucverka“.
https://www.receptyonline.cz/gastro-slovnik/P/
Odpověděl/a – 15.říjen 16:16
Slov"výpek" není třeba nijak nahrazovat, protože jde o spisovný výraz, pojmenování pro šťávu s tukem, která se vypeče z masa.
Ale existuje i zdrobnělý výraz „výpečky“, jsou to kousky vepřového masa z plece a bůčku, které se pečou v troubě do červena. Každý přidává koření podle chutí,, samozřejmě cibuli, česnek.
Pokud jste se začal zajímat o češtinu, tedy třeba gastronomické pojmy, můžete se s nimi seznámit v odkazu.
Najdete i nářeční tvar „pucverka“.
https://www.receptyonline.cz/gastro-slovnik/P/