Odpověděl/a – 13.září 16:09
To závisí množství spořádaných třešní a vypité vody. Teplé
počasí podporuje kvašení.
Ovocná cukrová voda (třešně, hrušky) za tepla vydatně kvasí.
Obecně lékaři nedoporučují na třešně pít vodu. Totéž platí
o hruškách.
Tato ovoce bobtnají ve střevech. Společně s vodou se vytváří střevní
plyny.
Obojí často způsobí bolest břicha a průjem.
V horku člověk snadno sní větší množství ovoce a nutká ho to
k pití vody.
Přesvědčila jsem se na vlastní kůži, v dětském věku.
Dala bych na osvědčenou babskou radu a doporučení lékařů. :)
Odpověděl/a – 13.září 16:17
To závisí množství spořádaných třešní a vypité vody. Teplé
počasí podporuje kvašení.
Ovocná cukrová voda (třešně, hrušky) za tepla vydatně kvasí.
Obecně lékaři nedoporučují na třešně pít vodu. Totéž platí
o hruškách.
Tato ovoce bobtnají ve střevech. Společně s vodou se vytváří střevní
plyny.
Obojí často způsobí bolest břicha a průjem.
V horku člověk snadno sní větší množství ovoce a nutká ho to
k pití vody.
Přesvědčila jsem se na vlastní kůži, v dětském věku.
Dala bych na osvědčenou babskou radu a doporučení lékařů. :)
Pro zajímavost:
Ve střevech také bobtná „nedovařená“ mouka a působí tak
dyspeptické
obtíže. Proto se mí mouka např. při zahušťování omáček apod.
řádně 20 minut provařit.