Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.duben 13:02

Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat.

Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.

https://www.cou­ntrylife.cz/ry­ze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.duben 13:06

Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural., případně jinou zdravější formu. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat.

Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.

https://www.cou­ntrylife.cz/ry­ze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni

"Jak uvařit rýži parboiled – rada odborníka

"Rýži parboiled uvaříme stejně snadno, jako uvaříme rýži v předchozích boxících. Budeme ale potřebovat dvakrát více vody, než máme k dispozici rýže. Tady zvolíme poměr vody a rýže 2:1.

Rýži propláchneme ve studené vodě a přesuneme ji do hrnce. Přidáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném plameni rýži vaříme do změknutí, zhruba 20 – 30 minut.

V případě nutnosti rýži scedíme (jestliže po uvaření v hrnci zbyla voda), načechráme dvojzubou vidličkou a můžeme podávat."

https://www.skrblik­.cz/navod/jak-uvarit-ryzi/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.duben 14:33

Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural., případně jinou zdravější formu. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat. Mně vyhovuje rýže „al dente“

Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.

https://www.cou­ntrylife.cz/ry­ze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni

"Jak uvařit rýži parboiled – rada odborníka

"Rýži parboiled uvaříme stejně snadno, jako uvaříme rýži v předchozích boxících. Budeme ale potřebovat dvakrát více vody, než máme k dispozici rýže. Tady zvolíme poměr vody a rýže 2:1.

Rýži propláchneme ve studené vodě a přesuneme ji do hrnce. Přidáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném plameni rýži vaříme do změknutí, zhruba 20 – 30 minut.

V případě nutnosti rýži scedíme (jestliže po uvaření v hrnci zbyla voda), načechráme dvojzubou vidličkou a můžeme podávat."

https://www.skrblik­.cz/navod/jak-uvarit-ryzi/