Odpověděl/a – 23.duben 13:02
Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat.
Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.
https://www.countrylife.cz/ryze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni
Odpověděl/a – 23.duben 13:06
Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural., případně jinou zdravější formu. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat.
Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.
https://www.countrylife.cz/ryze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni
"Jak uvařit rýži parboiled – rada odborníka
"Rýži parboiled uvaříme stejně snadno, jako uvaříme rýži v předchozích boxících. Budeme ale potřebovat dvakrát více vody, než máme k dispozici rýže. Tady zvolíme poměr vody a rýže 2:1.
Rýži propláchneme ve studené vodě a přesuneme ji do hrnce. Přidáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném plameni rýži vaříme do změknutí, zhruba 20 – 30 minut.
V případě nutnosti rýži scedíme (jestliže po uvaření v hrnci zbyla voda), načechráme dvojzubou vidličkou a můžeme podávat."
Odpověděl/a – 23.duben 14:33
Já kupuji jen tuto rýži, nebo natural., případně jinou zdravější formu. Obyčejnou nekupuji, takže nemohu srovnat. Mně vyhovuje rýže „al dente“
Ale našla jsem, že „je rychle uvařená, výborně chutná a nemusíte se bát, že byste ji rozvařili“. To je rpravda.
https://www.countrylife.cz/ryze-parboiled-500-g-bio-country-life#popis-slozeni
"Jak uvařit rýži parboiled – rada odborníka
"Rýži parboiled uvaříme stejně snadno, jako uvaříme rýži v předchozích boxících. Budeme ale potřebovat dvakrát více vody, než máme k dispozici rýže. Tady zvolíme poměr vody a rýže 2:1.
Rýži propláchneme ve studené vodě a přesuneme ji do hrnce. Přidáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném plameni rýži vaříme do změknutí, zhruba 20 – 30 minut.
V případě nutnosti rýži scedíme (jestliže po uvaření v hrnci zbyla voda), načechráme dvojzubou vidličkou a můžeme podávat."