Odpověděl/a – 13.duben 19:56
Do hrnce dostatečné množství vody a uvést do varu. Osolit a cca trochu
oleje. Na cca 0,5 kg těstovin cca 3 l vody. Do vroucí vody vsypat těstoviny
a promíchat. Pokud jde o špagety, nebo makarony, postupně je „zanořit“
vařečkou do vody (měknou a klesají). Počkat až voda opět začne vřít a
vařit běžně 10 minut. Po opětném rozvaření vody po vsypání,
promíchat. Nejlépe zakrýt „spešl“ silikonovou poklicí zabraňující
překypění. Při klasické a plném hrnci může snadno překypět (dát ji
přes hranu a hlídat!). Po uvaření slít do děrované mísy na těstoviny a
ihned servírovat. Neproplachovat studenou vodou! Pokud se ponechají delší
dobu v sítu, mohou se trochu slepovat.
Nemohou se takto nikdy připálit.
Odpověděl/a – 13.duben 19:57
Do hrnce dostatečné množství vody a uvést do varu. Osolit a dát trochu
oleje (cca tři lžíce). Na cca 0,5 kg těstovin cca 3 l vody. Do vroucí
vody vsypat těstoviny a promíchat. Pokud jde o špagety, nebo makarony,
postupně je „zanořit“ vařečkou do vody (měknou a klesají). Počkat až
voda opět začne vřít a vařit běžně 10 minut. Po opětném rozvaření
vody po vsypání, promíchat. Nejlépe zakrýt „spešl“ silikonovou
poklicí zabraňující překypění. Při klasické a plném hrnci může
snadno překypět (dát ji přes hranu a hlídat!). Po uvaření slít do
děrované mísy na těstoviny a ihned servírovat. Neproplachovat studenou
vodou! Pokud se ponechají delší dobu v sítu, mohou se trochu slepovat.
Nemohou se takto nikdy připálit.