Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 19:56

Do hrnce dostatečné množství vody a uvést do varu. Osolit a cca trochu oleje. Na cca 0,5 kg těstovin cca 3 l vody. Do vroucí vody vsypat těstoviny a promíchat. Pokud jde o špagety, nebo makarony, postupně je „zanořit“ vařečkou do vody (měknou a klesají). Počkat až voda opět začne vřít a vařit běžně 10 minut. Po opětném rozvaření vody po vsypání, promíchat. Nejlépe zakrýt „spešl“ silikonovou poklicí zabraňující překypění. Při klasické a plném hrnci může snadno překypět (dát ji přes hranu a hlídat!). Po uvaření slít do děrované mísy na těstoviny a ihned servírovat. Neproplachovat studenou vodou! Pokud se ponechají delší dobu v sítu, mohou se trochu slepovat.
Nemohou se takto nikdy připálit.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 19:57

Do hrnce dostatečné množství vody a uvést do varu. Osolit a dát trochu oleje (cca tři lžíce). Na cca 0,5 kg těstovin cca 3 l vody. Do vroucí vody vsypat těstoviny a promíchat. Pokud jde o špagety, nebo makarony, postupně je „zanořit“ vařečkou do vody (měknou a klesají). Počkat až voda opět začne vřít a vařit běžně 10 minut. Po opětném rozvaření vody po vsypání, promíchat. Nejlépe zakrýt „spešl“ silikonovou poklicí zabraňující překypění. Při klasické a plném hrnci může snadno překypět (dát ji přes hranu a hlídat!). Po uvaření slít do děrované mísy na těstoviny a ihned servírovat. Neproplachovat studenou vodou! Pokud se ponechají delší dobu v sítu, mohou se trochu slepovat.
Nemohou se takto nikdy připálit.