Odpověděl/a – 15.únor 12:47
Proč? Protože hovězí maso je trvanlivé, protože hodně „cestovalo“.
Historie hambur geru začala s Tatary (,kočovnými lidm) , kteří ve středověku napadli střední Asii a východní Evropu. Tatarové jedli i své drcené hovězí maso syrové (odtud název „steak tartare“ – u nás tatarský biftek.
Podle jedné informace vložili Tataři hovězi maso mezi sedlo a knjě. a při jízdě je vlastně klepali. V Německu je pak smíchali s kořením,všelijak upravovali. Maso bylo rozimělněné.
Němečtí emigranti do Spojených států přinesli hamburgský steak s sebou. Jejich Jejich éra vrcholila v newyorských restauracích v 80. letech 20. století. Hamburgery se staly senzací jako sendviče na světovém veletrhu 1904 v St. Louis.
Popularita hamburgeru explodovala ve Spojených státech po druhé světové válce, kdy se hamburgery staly hlavní položkou menu v restauracích s pohonem, které vznikly rostoucím počtem automobilů. McDonald's, který začal jako hamburgerový stánek v San Bernardinu v Kalifornii, rozšířil hamburger do celého světa. Největší řetězec restaurací na světě s více než 26 000 restauracemi ve 119 zemích sloužil miliardám hamburgerů. "
https://recipes.howstuffworks.com/question425.htm
Takže hamburger se inovoval, objevovaly se nové chutě.
Odpověděl/a – 15.únor 12:54
Proč? Protože hovězí maso je trvanlivé, protože hodně „cestovalo“.
Americký hamburger si vypůjčil své jméno z hověrzího z hamburger“ nebo „hamburgeu.“, Původ z německého Hamburku v 19. století. , kam je dovezli Tataři.
Historie hamburgeru začala s Tatary (,kočovnými lidmi) , kteří ve středověku napadli střední Asii a východní Evropu. Tatarové jedli své drcené hovězí maso syrové (odtud název „steak tartare“ – u nás tatarský biftek.
Podle jedné informace vložili Tataři sekané hovězi maso mezi sedlo akoně a při jízdě je vlastně klepali. V Německu je pak smíchali s kořením,všelijak upravovali. Maso bylo roimělněné.
Němečtí emigranti do Spojených států přinesli hamburgský steak s sebou. . Hamburgery se staly senzací jako sendviče na světovém veletrhu 1904 v St. Louis.
Popularita hamburgeru explodovala ve Spojených státech po druhé světové válce, kdy se hamburgery staly hlavní položkou menu v pojízdných restauracíoch, které vznikly s rostoucím počtem automobilů.
McDonald's, který otevřel pojízdný hamburgerový stánek v San Bernardinu v Kalifornii, rozšířil hamburger do celého světa. Největší řetězec restaurací na světě s více než 26 000 restauracemi ve 119 zemích prodaly l miliardy hamburgerů. "
https://recipes.howstuffworks.com/question425.htm
Takže hamburger se inovoval, objevovaly se nové chutě.
Odpověděl/a – 15.únor 13:04
1. Proč? Protože hovězí maso je trvanlivé, protože hodně „cestovalo“.
Americký hamburger si vypůjčil své jméno z hověrzího z hamburger“ nebo „hamburgeu.“, Původ z německého Hamburku v 19. století. , kam je dovezli Tataři.
Historie hamburgeru začala s Tatary (,kočovnými lidmi) , kteří ve středověku napadli střední Asii a východní Evropu. Tatarové jedli své drcené hovězí maso syrové (odtud název „steak tartare“ – u nás tatarský biftek.
Podle jedné informace vložili Tataři sekané hovězi maso mezi sedlo akoně a při jízdě je vlastně klepali. V Německu je pak smíchali s kořením,všelijak upravovali. Maso bylo roimělněné.
Němečtí emigranti do Spojených států přinesli hamburgský steak s sebou. . Hamburgery se staly senzací jako sendviče na světovém veletrhu 1904 v St. Louis.
Popularita hamburgeru explodovala ve Spojených státech po druhé světové válce, kdy se hamburgery staly hlavní položkou menu v pojízdných restauracíoch, které vznikly s rostoucím počtem automobilů.
McDonald's, který otevřel pojízdný hamburgerový stánek v San Bernardinu v Kalifornii, rozšířil hamburger do celého světa. Největší řetězec restaurací na světě s více než 26 000 restauracemi ve 119 zemích prodaly l miliardy hamburgerů. "
https://recipes.howstuffworks.com/question425.htm
2. „Zamotaná historie slova hamburger. Maso v housce je sice z Hamburku, ale zároveň jde i o šunku“
Více v odkazu, je vidět, že anglické zdroje uvádějí jiné informace. Takže si vyberte tu, která se vám víc líbí.