Odpověděl/a – 15.leden 13:06
Nedá se řící, že by tzv. ušlechtilá plíseň (např. sýry) člověku
prospívala.
Např. těhotné ženy by plísňové a zrající sýry (syrečky, Romadur
apod.)
měly ze svého jídelníčku nejlépe zcela vyřadit.
My jsme se na SZŠ (a maminka v 50. létechna VZŠ též) učili, že výše
zmíněné sýry
plísňové a zrající jsou vhodné jen k občasné konzumaci.
Pro střeva/organismus to žádné terno není.
Někteří lidé s jistými zdravotními obtížemi, by se podobným
„pochutinám"
měli zcela vyhýbat.
Já je mám lékařem nedoporučené. Zbaštím v průměru ročně 1 ks
Romadůru,
1 Olomoucké syrečky, asi 6 ks Hermelínu.
Pokud by mi plíseň z Hermelínu nebo plísňového kozího sýru měla
prospívat,
„zákaz“ ze strany lékaře by nepřišel 😁
Odpověděl/a – 15.leden 13:10
Nedá se řící, že by tzv. ušlechtilá plíseň (např. sýry) člověku
prospívala.
Např. těhotné ženy by plísňové a zrající sýry (syrečky, Romadur
apod.)
měly ze svého jídelníčku nejlépe zcela vyřadit.
My jsme se na SZŠ (a maminka v 50. létechna VZŠ též) učili, že výše
zmíněné sýry
plísňové a zrající jsou vhodné jen k občasné konzumaci.
Pro střeva/organismus to žádné terno není.
Někteří lidé s jistými zdravotními obtížemi, by se podobným
„pochutinám"
měli zcela vyhýbat.
Já je mám lékařem nedoporučené. Zbaštím v průměru ročně 1 ks
Romadůru,
1 Olomoucké syrečky, asi 6 ks Hermelínu.
Pokud by mi plíseň z Hermelínu nebo plísňového kozího sýru měla
prospívat,
„zákaz“ ze strany lékaře by nepřišel 😁
Plíseň v lidském těle nemá své místo (žádná).