Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.listopad 12:58

Rychlost ohřevu vody na její kvalitu vliv nemá, ovšem s poklesem tlaku klesá bod varu, takže za určitých podmínek voda vře třeba při padesáti stupních. Nedochází ke zničení příp. mikrobů a neuvaříš v ní ani brambory, natož např. maso. Ve vakuu vře v podstatě za studena.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.listopad 23:09

Rychlost ohřevu vody na její kvalitu vliv nemá, ovšem s poklesem tlaku klesá bod varu, takže za určitých podmínek voda vře třeba při padesáti stupních. Nedochází ke zničení příp. mikrobů a neuvaříš v ní ani brambory, natož např. maso. Ve vakuu vře v podstatě za studena.

V dobré víře jsem jen chtěl poukázat na fakt, že voda může za určitých podmínek téměř okamžitě vřít i za teplot, které nezajistí její sterilitu, takže může být i životu nebezpečná. Nic více ani méně.