Odpověděl/a – 16.listopad 23:39
„Kvalitní ryba“ je i kapr, kapr není drahý. Já velké kapry nejím, protože je to tučné, malý kapr stojí pod Kč 100.00 za kg. Odpadu z něj moc není, měchýř, žluč, střevo, a tím téměř končí celý příběh, protože zbytek použiju na vývar (s něčím tu rybu musím jíst a suché nudle nejsou dobré).
Z 2 kg kapra se pětičlenná rodina nají, a vývaru z něho bude dost i na nudle. Nebo na polévku. Jediná nevýhoda kapra je vykostění těch filletů, ty kosti se musí tahat pinsetou.
Kapr vyjde, v čisté váze, kolem Kč 150.00 / kg, to stoji normální kuře i s kostí (žluté, ne šedivec).
Dnes je ale jiný problém: „pětičlenná rodina“ nebude umět kapra klepnout (mohou s tím mít taky „morální“ problém, ale sežrat ho, to už „morální“ problé mít nebudou!), už vůbec ho nebude umět vykuchat, a už vůbec ho nebude umět správně naporcovat a vykostit. Takže potom koupí drahou rybu, zmraženou, za to hnusnou, ale už předpřipravenou a vykostěnou. 🙂
Odpověděl/a – 16.listopad 23:40
„Kvalitní ryba“ je i kapr, kapr není drahý. Já velké kapry nejím, protože je to tučné, malý kapr stojí pod Kč 100.00 za kg. Odpadu z něj moc není, měchýř, žluč, střevo, a tím téměř končí celý příběh, protože zbytek použiju na vývar (s něčím tu rybu musím jíst a suché nudle nejsou dobré).
Z 2 kg kapra se pětičlenná rodina nají, a vývaru z něho bude dost i na nudle. Nebo na polévku. Jediná nevýhoda kapra je vykostění těch filletů, ty kosti se musí tahat pinsetou.
Kapr vyjde, v čisté váze, kolem Kč 150.00 / kg, to stoji normální kuře i s kostí (žluté, ne šedivec).
Dnes je ale jiný problém: „pětičlenná rodina“ nebude umět kapra klepnout (mohou s tím mít taky „morální“ problém, ale sežrat ho, to už „morální“ problé mít nebudou!), už vůbec ho nebude umět vykuchat, a už vůbec ho nebude umět správně naporcovat a vykostit. Takže potom koupí drahou rybu, zmraženou, za to hnusnou, ale už předpřipravenou a vykostěnou. 🙂
Jo, a už vůbec nevím, co si mám představit pod pojmem „plátek ryby“, já jím kapra „na kostičky“. Jestli myslíš „plátek“, jak „přírodní plátek“, placaté maso, tak to moc neváží, to je vyjde levně.