Avatar uživatele
Tříska

Zůstanou v dušené/vaře­né/smažené zelenině ještě nějaké vitamíny?

Zajímavá 0 před 3819 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Od vařené (dušené) zeleniny se spíš očekává vláknina atd. I malé dítě snad ví, že vitamíny se vysokou teplotou (varem, dušením) ničí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
novaky

Ano. Jsou měřitelné, ale pro lidké tělo nezpracovatelné. Na seznam dušené/vařené/sma­žené si ještě přidej chlazení. Člověk naštěstí potřebuje vitaminů jen velice pramálo málo. Zužitkovatelné vitaminy jsou pro nás jen v syrové stravě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Fyzik

Říká se, že pouze minimální množství.

před 3819 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek