Kdesi jsem četl, že nebalené pečivo se nemá doma skladovat
v igelitových sáčcích, ale má se vybalit a uložit třeba do chlebníku.
A tak jsem tak učinil. Část pečiva jsem nechal v původním igelitovém
sáčku a část jsem vybalil a umístil do svého dřevěného chlebníku.
Po 24 hodinách bylo pečivo, které bylo vybaleno, již dost tvrdé –
nejedlé, zatímco pečivo v sáčku se jíst ještě dalo.
Co dělám špatně?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, autacek před 2722 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nepíšeš s jakým pečivem jsi experimentoval. Moje zkušenost je následující: jde-li o snadno vysychající rohlíky, pak vydrží dejme tomu tak do 12ti hodin, ale je pořád dobré, křupavé. Pokud jsou v mikrotenovém sáčku, tak sice nevyschnou ani po 24 hodinách, ale za to jsou „gumové“ Chleba přechovávám v sáčku a vydrží bez následků nejmíň 48 hodin i déle, podle kvality (lepší je kváskový, nebo bramborový chleba). Chlebníky jsou podle mně na prd. Přechovávání v ledničce nebo mrazáku je pak úplně jiná kapitola.
0 Nominace Nahlásit |
Po vyndání z mikroténu byste měl pečivo
zabalit do lněné utěrky.
S bílým pečivem zkušenost nemám,
ale u chleba to funguje.
A pozor na to, že by se pečivo nemělo
skladovat společně s chlebem.
0 Nominace Nahlásit |
Zabalit do utěrky. Použít ln, nebo bavlnu. Záleží i na pečivu. Bohužel v dnešních pečivech je kde co a tvrdnou velice rychle. Pokud si upeču svůj chleba, vydrží bez problémů v utěrce týden a stále se dá bez problémů jíst.
0 Nominace Nahlásit |
Nesnědl jsi ho včas. Rohlík koupený ráno, večer již moc rohlík
nepřipomíná.
Chleba je na tom o něco lépe a ten sáček to chce. Chléb a bílé pečivo
své předchůdce již nepřipomínají ani vzhledem, načež chutí. Abych
nebyl jenom pesimista, na dobrý chléb se občas narazí, ale ta dobrá kůrka
bohužel chybí!!
Kdo pamatuje, ví o čem píši. Stačí si vzpomenout na nádhernou vůni,
která se dříve linula v okolí pekáren.
Upravil/a: mosoj
0
před 2722 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zcela určitě v tom rozdíl je, protože jsem jich vyzkoušela už několik a nejdéle se mi zdá, že pečivo vydrží v bambusovém chlebníku. Sehnala jsem dostatečně prostorný bambusový chlebník, kde není problém udržet čerstvé pečivo i 4 dny
V bambusovém chlebníku? Jak vypadá bambusový chlebník? Kde se dá koupit? Čtyři dny mi totiž přijde jako opravdu hodně.
Také by mne to nikdy nenapadlo, ale opravdu se v bambusovém chlebníku dokáže pečivo udržet dlouho čerstvé. Podívejte se na stránky obchodu doleo .cz, kde jsem ho kupovala. Sehnala jsem ho tam pod tisícovku a mají tam na výběr z více velikostí a tvarů bambusových chlebníků
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |