Avatar uživatele
Rohlik

Ztvrdlo mi pečivo v chlebníku. Co dělám špatně?

Kdesi jsem četl, že nebalené pečivo se nemá doma skladovat v igelitových sáčcích, ale má se vybalit a uložit třeba do chlebníku. A tak jsem tak učinil. Část pečiva jsem nechal v původním igelitovém sáčku a část jsem vybalil a umístil do svého dřevěného chlebníku.
Po 24 hodinách bylo pečivo, které bylo vybaleno, již dost tvrdé – nejedlé, zatímco pečivo v sáčku se jíst ještě dalo.

Co dělám špatně?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, autacek před 2722 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nepíšeš s jakým pečivem jsi experimentoval. Moje zkušenost je následující: jde-li o snadno vysychající rohlíky, pak vydrží dejme tomu tak do 12ti hodin, ale je pořád dobré, křupavé. Pokud jsou v mikrotenovém sáčku, tak sice nevyschnou ani po 24 hodinách, ale za to jsou „gumové“ Chleba přechovávám v sáčku a vydrží bez následků nejmíň 48 hodin i déle, podle kvality (lepší je kváskový, nebo bramborový chleba). Chlebníky jsou podle mně na prd. Přechovávání v ledničce nebo mrazáku je pak úplně jiná kapitola.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Po vyndání z mikroténu byste měl pečivo
zabalit do lněné utěrky.

S bílým pečivem zkušenost nemám,
ale u chleba to funguje.

A pozor na to, že by se pečivo nemělo
skladovat společně s chlebem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Zabalit do utěrky. Použít ln, nebo bavlnu. Záleží i na pečivu. Bohužel v dnešních pečivech je kde co a tvrdnou velice rychle. Pokud si upeču svůj chleba, vydrží bez problémů v utěrce týden a stále se dá bez problémů jíst.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Nesnědl jsi ho včas. Rohlík koupený ráno, večer již moc rohlík nepřipomíná.
Chleba je na tom o něco lépe a ten sáček to chce. Chléb a bílé pečivo své předchůdce již nepřipomínají ani vzhledem, načež chutí. Abych nebyl jenom pesimista, na dobrý chléb se občas narazí, ale ta dobrá kůrka bohužel chybí!!
Kdo pamatuje, ví o čem píši. Stačí si vzpomenout na nádhernou vůni, která se dříve linula v okolí pekáren.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dvorka88

Myslíte si, že je rozdíl i v tom, jaký chlebník si člověk koupí? Jako v materiálu?

před 1057 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Novotttnajan

Zcela určitě v tom rozdíl je, protože jsem jich vyzkoušela už několik a nejdéle se mi zdá, že pečivo vydrží v bambusovém chlebníku. Sehnala jsem dostatečně prostorný bambusový chlebník, kde není problém udržet čerstvé pečivo i 4 dny

před 1055 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dvorka88

V bambusovém chlebníku? Jak vypadá bambusový chlebník? Kde se dá koupit? Čtyři dny mi totiž přijde jako opravdu hodně.

před 1053 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Novotttnajan

Také by mne to nikdy nenapadlo, ale opravdu se v bambusovém chlebníku dokáže pečivo udržet dlouho čerstvé. Podívejte se na stránky obchodu doleo .cz, kde jsem ho kupovala. Sehnala jsem ho tam pod tisícovku a mají tam na výběr z více velikostí a tvarů bambusových chlebníků

před 1050 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

O ručně dělaném rohlíku ani nemluvím. Nyní je to naseknutý váleček.

před 2722 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek