Koupil jsem si meduňku v sáčcích, prostě běžný čaj. Sladili byste si nasbírané bylinky? A proč ne? Selský rozum mně říká, že ta bylinka se přece nikam neztratí. Ale nevím.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, df před 1161 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bylinkové čaje se nesladí, aby měly nejlepší účinek. Bylinky pijeme, aby nám pomohly, ne aby nám chutnaly. Lepší než čaje jsou ale tinktury, mají vyšší účinnost.
Upravil/a: quentos
0
před 1161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bylinky by se měly sladit přírodními zdroji: např. medem, stévií, javorovým sirupem apod. Zkus ho vypít neslazený, zrovna meduňka má příjemnou chuť a dá se také velmi rychle zvyknout na pití neslazených čajů. 🙂
0
před 1161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě ne, ale bude o něco méně účinný, i když ti bude více chutnat.
0
před 1160 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Osobně si nemyslím, že by cukr něčemu vadil. A pokud někdo říká, že když sladit, tak jen něčím přírodním, jako třeba medem, tak to si myslím že z pohledu účinných látek je blbost. Klasický cukr je téměř čistá sacharóza, Hnědý cukr není tak vyčištěn a jsou v něm další rostlinné látky. Med v sobě má směs cukrů (fruktóza, glukóza, sacharóza, maltóza) a pak další látky z nichž některé jsou biologicky aktivní, takže je i vyšší riziko nějakých interakcí. Ta sacharóza je tam tak jako tak. Chápu ten kulturní pohled – med je přírodní a zdravý, zatímco cukr je chemické zlo, ale podle mně to nemá reálné opodstatnění.
0
před 1160 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |