Filtrací (mechanickým filtrem) voda neztrácí vápník ani minerály.
Jsou ve vodě relativně v malém množství a zcela rozpuštěny…
nejímáte-li tedy nějaký termální pramen! ;)
Minerály by vám odstranila úpravna vody pracující na principu chemických
reakcí.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na typu filtru.
Před časem byl velmi populární přístroj, který filtroval vodu –
jmenovalo se to reversní osmóza. Přístroj ale nevyráběl zdravou čistou
vodu, ale vodu destilovanou, jejíž pití člověku škodí.
0
před 4767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proto bývají reverzní osmózy doplněné o mineralizátor, aby doplnil
potřebné minerály zpět do vody a nebyla z toho voda destilovaná.
Jinak tvrdost vody vzniká díky vápníku a hořčíku obsaženého ve vodě.
Při vysoké tvrdosti vody, všude tam kde voda oschne nebo se vypaří
zůstává vodní kámen. Aby se z vody odstranila tvrdost vody, je zapotřebí
chemické reakce, kterou lze dosáhnout pouze chemickou úpravnou. Dá se
nastavit tak, aby tam zůstala tvrdost vody a tím i potřebné minerály a
zároveň se neusazoval vodní kámen na spotřebičích.
Je spoustu stránek s úpravou vody. Ale řekla bych, že nejlépe to mají
vysvětlené na www.milvit.cz nebo na www.upravyvody.cz
0
před 4766 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednoduchá odpověď je ne. Vždy se něco ztratí. Ale pokud používáte nějaký mechanický filtr je to zanedbatelné množství. Není šance na 100% destilovanou vodu, ale ani na 100% průchod vody beze změny. Kdyby to tak bylo, proč by se filtrovala? Vždy tedy o něco přijdete. Je to prostě základní fyzikálníchemie. Můžete ale zpětně dodat co si přejete.
0
před 4762 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |