Jediné plasty, z nichž se něco uvolňuje, jsou naopak měkčené plasty. Nejznámějším případem byly pytlíky na mléko – měkčené PVC. Tam byly jako změkčovadla použity ftaláty, které se extrahovaly do kapalin obsahující tuky, tedy i do mléka. Dibutyl- nebo dioktylftalát je sice zdraví škodlivý, ale ne karcinogenní. Používání měkčeného PVC pro takové účely je už ovšem zakázáno.
0 Nominace Nahlásit |
Plast asi ne, ale každý správný konspirátor ví, že rakovinu zaručeně způsobuje jakékoliv očkování, keramické zubní plomby, televizory, modře svítící počítačové myši, COVID-19 a mobilní sítě páté generace 🙂
Že ty se chystáš doma v kamnech zatopit plastovým vytříděným odpadem ty jeden mazaný šibale ? To bych s ohledem na jedovaté výpary skutečně nedoporučoval 🙂
Jinak při pokojové teplotě a dokonce ani při ohřevu v mikrovlnce se ze plastů do potravin nic neuvolňuje.
Upravil/a: Vojta24
0 Nominace Nahlásit |
Ano, fenolformaldehydové pryskyřice to uměly a stále umí. Viz umakart , Trabant a bakelit! Kolik rodin má doma ještě kuchyňskou linku či celé kuchyňské jádro z umakartu? Myslím si, že stále ještě hodně.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8230 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |