Myslíte v postravinách?
"Pokud nám nějaká potravina (jakákoliv – kompot, marmeláda, kečup, ovoce, pečivo, jogurt…) již zplesniví, nezbývá, než ji vyhodit.
Pravda, plíseň, která potraviny napadá, mykotoxiny produkovat může, ale také nemusí. To však pouhým okem nelze poznat, toxiny lze prokázat pouze velmi specializovanou (a drahou) analýzou. Je proto lépe ke každé plesnivé potravině přistupovat tak, jako by skutečně toxiny obsahovala.
I když je plíseň pouze na povrchu, její toxiny mohou pronikat do celého objemu potraviny velmi snadno – nestačí tedy plíseň pouze odebrat či odkrojit.
Mykotoxiny jsou navíc látky velmi odolné, nelze je proto zničit ani převařením či zmrazením!
Plesnivé potraviny nelze použít ani ke zkrmování domácím zvířatům – toxiny jim nemusí ublížit, ale mohou přejít do masa nebo mléka. "
http://www.abecedazdravi.cz/zdrava-vyziva/plisne-v-potravinach
0 Nominace Nahlásit |
A co ty toxiny které už v té plísni a jejím okolí jsou ? Ty se
vařením nezničí !
Z plesnivého vařením rozhodně neuděláš zdravou potravinu !
0 Nominace Nahlásit |
Plíseň sice zničíte, ale její toxiny ne a navíc si nepochutnáte. To jídlo bude změněno i chutí.
0 Nominace Nahlásit |
Jestli máš na mysli, že uvařená plíseň bude zničená, pak asi
ano.
Ale nezmizí, bude jen uvařená. Možná nebude okem vidět 😁
0
před 2305 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2633 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1347 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |