Avatar uživatele
postcd

Zničí se plíseň vařením po dobu cca 10 minut?

Jde mi o škodlivost pro lidské tělo a schopnost plísně se dále množit díky tomu že by vydržela vaření? děkuji

Zajímavá 0 před 2305 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Myslíte v postravinách?

"Pokud nám nějaká potravina (jakákoliv – kompot, marmeláda, kečup, ovoce, pečivo, jogurt…) již zplesniví, nezbývá, než ji vyhodit.

Pravda, plíseň, která potraviny napadá, mykotoxiny produkovat může, ale také nemusí. To však pouhým okem nelze poznat, toxiny lze prokázat pouze velmi specializovanou (a drahou) analýzou. Je proto lépe ke každé plesnivé potravině přistupovat tak, jako by skutečně toxiny obsahovala.

I když je plíseň pouze na povrchu, její toxiny mohou pronikat do celého objemu potraviny velmi snadno – nestačí tedy plíseň pouze odebrat či odkrojit.

Mykotoxiny jsou navíc látky velmi odolné, nelze je proto zničit ani převařením či zmrazením!

Plesnivé potraviny nelze použít ani ke zkrmování domácím zvířatům – toxiny jim nemusí ublížit, ale mohou přejít do masa nebo mléka. "

http://www.abe­cedazdravi.cz/zdra­va-vyziva/plisne-v-potravinach

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

A co ty toxiny které už v té plísni a jejím okolí jsou ? Ty se vařením nezničí !
Z plesnivého vařením rozhodně neuděláš zdravou potravinu !

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Plíseň ano, její nebezpečné produkty většinou ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zvonisek

Plíseň sice zničíte, ale její toxiny ne a navíc si nepochutnáte. To jídlo bude změněno i chutí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Jestli máš na mysli, že uvařená plíseň bude zničená, pak asi ano.
Ale nezmizí, bude jen uvařená. Možná nebude okem vidět 😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek