Avatar uživatele
Elaela

Zničí se varem blahodárné účinky kefíru z tibetské houby?

Zajímá mne zda se varem zničí blahodárné účinky kefíru z Tibetské hoby varem. Představme si použití kefíru např. při vaření segedínu, místo mléka do vařícího kafe, pečení kefírové buchty atd. Umím si představit použití kefíru pri vaření a pečení, ale jen pokud se nezničí blahodárné účinky kefíru. Děkuji za odpověď.
Prosím případně také odkazy ke čtení na toto téma.

Zničí se kefír z Tibetské houby a jeho blahodárné účinky varem?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 1376 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

do kávy? ale fuj…to musí být hnusné kafe…
ale tvé otázce…samozřejmě, že se vše tepelnou úpravou částečně zničí…tak jako u běžného kefíru, protože to nic jiného než kefír není (i když se to tváří jako všelék)..ale uznávám, že ty obchodové prošly pasterizací, takže jsou na tom stejně, jako ten tvůj uvařený…takže je jasné, že ten co si ho uděláš sama doma a použiješ ho bez tepelné úpravy, je na tom mnohem lépe…jen je na to potřeba i kvalitní mléko…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Nemám zdání, ale já bych ho pro jistotu používal buď za studena (kafe), nebo na konec vaření (segedín)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1163 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek