Zajímá mne zda se varem zničí blahodárné účinky kefíru z Tibetské
hoby varem. Představme si použití kefíru např. při vaření segedínu,
místo mléka do vařícího kafe, pečení kefírové buchty atd. Umím si
představit použití kefíru pri vaření a pečení, ale jen pokud se
nezničí blahodárné účinky kefíru. Děkuji za odpověď.
Prosím případně také odkazy ke čtení na toto téma.
Zničí se kefír z Tibetské houby a jeho blahodárné účinky varem?
Zajímavá 0 před 1376 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
do kávy? ale fuj…to musí být hnusné kafe…
ale tvé otázce…samozřejmě, že se vše tepelnou úpravou částečně
zničí…tak jako u běžného kefíru, protože to nic jiného než kefír
není (i když se to tváří jako všelék)..ale uznávám, že ty obchodové
prošly pasterizací, takže jsou na tom stejně, jako ten tvůj
uvařený…takže je jasné, že ten co si ho uděláš sama doma a použiješ
ho bez tepelné úpravy, je na tom mnohem lépe…jen je na to potřeba
i kvalitní mléko…
Upravil/a: Funna
0 Nominace Nahlásit |
Nemám zdání, ale já bych ho pro jistotu používal buď za studena (kafe), nebo na konec vaření (segedín)
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |