Kamarádka právě v Norsku ulovila tuhle mořskou kočku (vlkouše).
http://www.ulozisko.sk/obrazky/618956/image.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/618957/image.jpg
Mám slíbenou půlku. A po mně se chce, abych vymyslela nějaký recept,
až ji doveze domů. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak tahle ryba vůbec
chutná?
Btw – našla jsem pár receptů – třeba s anýzem nebo na karbanátky,
ale přijde mi to k té obludě takové nezajímavé…
Doplňuji:
Díky všem za rady a názory (i v diskuzi).
Zaujalo mne v odkazu od brilianta, že zrovna hlava – ta největší
vlkoušova „ozdoba“ – má mít to nejchutnější maso. No…
Uvidíme …:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, aramah, iceT, johana 56, briketka10, anonym, gagaga před 4182 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pěkný kousek http://www.rybolovnorsko.cz/stara-diskuze/prispevky.php?id=984
0 Nominace Nahlásit |
Tady určitě něco vybereš. Dobrou chuť.
https://www.email.cz/web-office/r34IKCnO_J-d6QBKU8w9T-Ct7kqVo35WsgG48w4W4E4rsDmXKHY5qgXYD6KR5JuuLPAn_lg/Recepty.pps
0 Nominace Nahlásit |
Fůůůůj, tak to bych nepozřel, i přesto, že mám ryby rád. Ježíši, já mám husinu snad všude. Promiň, ale to je jen můj názor.
0 Nominace Nahlásit |
IQ tykve: Ale prosimtě:), když tomu ufikneš palici, vocásek (nebo ty
pazourky co to má), pěkně to rozporcuješ a připravíš – pak budeš
mlaskat jak divej:-)))))
Uslyšíš jenom – mořská ryba, exotika, samé omega tři a šest
nenasycené mastné kyseliny – chápu, jen ten ksicht nesmí člověk
vidět!:-D)))))
To máš to samé, jako když se někdo zamiluje na internetu!!!:-))))
Tedy ryby je to nádherná (pro nás se zvrhlým vkusem) já bych si jí
ochočila!
Jinak já čerpám většinu receptů ze staré knihy „Rybí kuchyně“ od
Jindřicha Vaňhy a když jsem hledala v receptech, tak jsem našla jen
mořského vlka . Je to stará kniha, některé názvy se pozměnily. Ale slova
pana Vaňhy platí dodnes: "Jest jasné, že pouhý nadbytek rybího masa nebyl
by sám o sobě schopen rybu u nás zdomácněti, kdybychom ji neuměli tak
upraviti, jak toho její osobité aroma a složení vyžaduje. " Tak dobrou
chuť ! 🙂
Bohemica: Dík:-) Mně přijde ta obludka docela roztomilá, sdílím tvůj názor. Ale už je zmražená, takže z mazlíka asi nic nebude. Jinak – našla jsem i zajímavou úpravu od mého guru – Viléma Vrabce, ale líbí se mi i nápady, které mi poslal briliant. Bude asi „kočičí“ hostina.:-))
Máš šikovnou a nesobeckou kamarádku!
Jo, je bezvadná:-) Představ si, že je tam s manželem a bandou rybářů (jezdí každý rok) a jen ona se může (zatím) pochlubit touhle kočkou. Dovedeš si jistě představit tu upřímnou radost pánů rybářů…:-)
Ošklivka to ale je,to se musí nechat.Co kdyby jste jí holky raději nejedly?Ty počkej,až chytí něco hezčího.Tuhle ať zbodne na místě s nějakým hezkým Norem.
Aháá! Takže diskriminace? Papáme jenom krasavce? Hhh:-D
No…Má i tohohle halibuta, který se baští u náš ostošest – ale že
by byl hezčí? 🙂
http://www.ulozisko.sk/obrazky/618960/image.jpg
Je,je krásnější.Tohohle fešáka si nech.Jestli je to kámoška dobrá,nebude chtít půlku,bude již syta a ty máš na vánoce vystaráno.Hlavičku s ocáskem dáš jako dárek Briketce jako omluvu,žes tu ošklivku přirovnala k jejím miláčkům.To ti stejně jen tak neprojde,těš se!
Ty myslíš jako ke kočkám? To jsem si nevymyslela, tak to je:-)
http://www.casopisrybarstvi.cz/articles/show/35/vlkous_je_morska_kocka
Zlatý kočky!Ale vyřiď kámošce gratulaci,kdejaký chlap by se pyšnil tímto úlovkem.
🙂 Jasně. Jen mi přijde, že dneska už to ani není pohádka:-)
Ale my dlabanec před návštěvami nezastýláme, my jim radši rovnou
neotvíráme:-)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |