Avatar uživatele
with.love

znáte prosím dobrý a zdravý recept na rybu třeba se zeleninou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Pájo před 4284 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Pstruh, siven americký jak to dělám já .

Pstruha (zásadně ihned po zabití vykuchaného, kupuji pouze živé) dokonale oškrabu od šupin ( siven není třeba). Odstraním hlavu, ocas, ploutve, omyji a otřu utěrkou.
Přidám kmín a smažím na másle. Když je pstruh propečený, na závěr klepnu jedno až dvě vajíčka, ty rozkvrdlám vidličkou a nechám ztuhnout. nakonec podle chuti dosolím. Baštím s chlebem a jako příloha je dobrý hlávkový salát.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Nedávno jsem jedla v Mariánkách hodně dobrý rybí závitek – a hned jsem se ptala šéfkuchaře na recept. Můžeš vyzkoušet. Filátka z bělomasé mořské ryby (ale jdou i ze pstruha – toho mám hodně ráda) naplníš směsí z nudliček mrkve, bílé cibule, celeru a trochy kopru. Stočíš, spíchneš párátkem a naskládáš do zapékací misky. Pokapeš citronem, přeliješ rozpuštěným máslem s bílým vínem a dáš zapéct. Je to vynikající s vařenými brambory.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

výborné a plné zeleniny je např. „rybí filé po řecku“ http://nostra­dama1.blog.cz/1105/ry­bi-file-s-bramborami-po-recku-bianko . A kurňa nedělejte mi chutě teď v 11 večer :{))>

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Jakou rybu ? To je dost důležité. Například pstrum. Mírně počesnekovat, dovnitř se může dát nějaká bylinka, osolit a na másle udělat.Nakonec pokaúpat citronem. Za pár minur hotovo, velice chutné, zdravé. Podácat třeba jen se zeleninou v páře, nebo s orestovanou, také třeba jen se zeleninovým salátem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

není špatné filé udušené na másle ze zeleninou zavinout do palačinky aobalit v trojobalu jako rizoletu.

Doplňuji:
Nám dělávala maminka rybí dort udušené filé na másle a kmíně posypala hráškem z konzervy, pokladla plátky rajčat zalila rozšlehaným vejem a zapekla na vrch se to posypalo šnitlíkem, nebo zelenou petrželkou. .Z novými brambůrky jedinečná bašta.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek