Avatar uživatele
štamgast

Znáte nějaký recept na hovězí řízek?

Já ano, jmenuje se to Budapešťský řízek, kvalitní hovězí (roštěnka atd. se obalí v trojobalu, dá se na pekáč, zalije spařeným masoxem (hovězím) a peče se to při 200°C dokud se masox nevypeče a nevsákne do trojobalu.
Doplňuji:
Já se ptám na Vaše recpty! To je to tak těžké pochopit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? flodur, hanny 2, Jikra před 4721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Na co se teda ptáš, když sám odpovídáš ?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Nějak mi stále uniká smysl téhle poradny. Myslela jsem, že se ptám když něco nevím, kdybych tu měla psát co všechno umím a znám… Recept na řízek z hovězího ale znám, jenže z mletého. Lépe je z mladšího kusu (světlé). Udělá se světlá jíška z másla a hladké mouky, po propaření se za stálého míchání zředí vodou na bešamel. Vmíchá se hovězí maso + sůl a pak se obaluje v trojobalu. Jenže cena hovězího masa je moc vysoká, takže je už nedělám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

rozklepu plátek z roštěné posolím, opepřím a potřu oliv. olejem a nechám do druhého dne …pak potřu pikantní hořčicí obalím v trojobalu a frituji

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

No vidíš. Například já jsem si myslel, že se tvým receptem chlubíš 😁 Přitom stačilo použít slovo „další“. Tedy:
Ano, dělám klasiku z mletého masa, obaleno ve strouhance, jindy lehce naklepu, pepř, sůl, houbové koření, trojobal a velmi krátce osmažím na hodně vřelém oleji.
Jindy místo trojobalu náložím do vejce se škrobem (sem přidám všechno koření), druhý den jen strouhanka a opět rychle na pánvi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Odblaněné plátky hovězího /zadní,roštěná/na­klepeme, osolíme opepříme a zaklepeme do nich ve větším množství strouhanku.Pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned je klademe do rozpáleného oleje.Usmažit po obou stranách.Naskládáme do pekáče,proložíme angl.slaninou /nebo česnek.bok/,podlít vodou s bujónem a upéct doměkka v troubě.Je to podobné,jak děláš ty,akorát obráceně obalený a bez mouky a ta slanina je tam navíc.Je to mňam…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek