Včera jsme vyzkoušeli níže uvedený recept. Přes značnou nedůvěru
rád konstatuji, že výsledek nás nadchl. Kačenka byla křehnounká,
šťavnatá a velmi chutná. Pekli jsme jen asi dvoukilového drobečka, takže
stačilo něco před třiapůl hodiny.
Kvůli kůrčiče jsme přidali dvacet minut při odkrytém pekáči a vyšší
teplotě. Vyzkoušeli jste prosím tímto způsobem i jiné podobné
mňamky?
Kachna téměř bez práce
Ingredience
1 kachna (2 kg), sůl, kmín
Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a
okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme
pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120°C. Pečeme
4 – 5 hodin (podle velikosti kachny). První čtyři hodiny troubu
neotvírat. Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými
knedlíky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? jendahun, aramah, flodur, hanulka11 před 4665 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
no peču takto kuře na 1kg soli a nemá chybu jen se rozplývá na
jazyku
kachnu jsem zatím nezkoušela
0 Nominace Nahlásit |
Může být 🙂! dávám do kachny ještě i kus (nebo menší celé) jablíčka.
0
před 4662 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |