Avatar uživatele
dudu

Znáte a ověřili jste si podobné recepty?

Včera jsme vyzkoušeli níže uvedený recept. Přes značnou nedůvěru rád konstatuji, že výsledek nás nadchl. Kačenka byla křehnounká, šťavnatá a velmi chutná. Pekli jsme jen asi dvoukilového drobečka, takže stačilo něco před třiapůl hodiny.
Kvůli kůrčiče jsme přidali dvacet minut při odkrytém pekáči a vyšší teplotě. Vyzkoušeli jste prosím tímto způsobem i jiné podobné mňamky?

Kachna téměř bez práce
Ingredience
1 kachna (2 kg), sůl, kmín
Postup
Omytou kachnu dobře osušíme a ze všech stran i zevnitř osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky nahoru do suchého pekáče a přikryjeme pokličkou. Nepodlévat! Dáme do studené trouby a zapneme na 120°C. Pečeme 4 – 5 hodin (podle velikosti kachny). První čtyři hodiny troubu neotvírat. Podáváme nejlépe s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? jendahun, aramah, flodur, hanulka11 před 4614 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

no peču takto kuře na 1kg soli a nemá chybu jen se rozplývá na jazyku
kachnu jsem zatím nezkoušela

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tazatelka

Může být 🙂! dávám do kachny ještě i kus (nebo menší celé) jablíčka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek