Avatar uživatele
Damiana

Zkoušeli jste „perníkovou“ drobenku?

Do pekáče vymazaného máslem se dají vypeckované švestky a na to drobenka, do které se přidá perníkové koření. Je to takový počeštěný crumble – prý z Pardubicka. Podává se se smetanovou zmrzlinou.
Zkoušeli jste někdo? Váš názor na tu drobenku?
Doplňuji:
Dají se dělat i jednotlivé porce v kokotkách, je to praktičtější při servírování, kvůli štávě. Můj názor. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? aramah, Andělé, hanulka11, anonym, anonym před 4662 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Hmmmmmm to vypadá zajímavě to zkusím dík za tip, já dělám drobenku se skořicí
Doplňuji:
WeeBear můžeš vyzkoušet toto jestli neznáš http://recepty­.vareni.cz/crum­ble/

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aramah

Zní to dobře, také vyzkouším.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
WeeBear

Zní to úžasně. Zkusím v létě, až budeme mívat doma zmrzlinu pravdielně, ale určitě je to dobré i bez ní. Akorát já bych volila pro sebe asi spíše jablka. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andělé

Jé,Damiáno a Hanulko,děkuju za tip,hned zítra vyzkouším…
Drobenku zbožnuju,i švestky či klasicky jablka,mnááám,už ted se olizuju..
Jsem si jistá,že to bude náramná bašta a ještě k tomu levná,no úžasné!
Děkuju.:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tazatelka

Ano, občas dávám i na tvarohovo-švestkový koláč žmolenku míchanou, půl obyčejné, půl perníkové. Dost často dělám žmolenku jen z perníku, nemusí se dávat mouka, stačí jen perník + máslo. To pak říkáme, že máme „zdravý koláč“ 🙂.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek