Nepálivost papriky je výsledkem šlechtitelských snah. Ve výsledném
produktu se vždycky najde několik jedinců, u nichž se projeví vlastnosti
původního genetického materiálu, a to třeba až v několikáté generaci.
U užitkových rostlin je to podobné, jako u šlechtěných plemen
hospodářských zvířat či psů a pod.
Proti užívání šlechtěných produktů se ostře staví tzv. ekologická
hnutí, takže až své zcestné představy prosadí, na nepálivou papriku
můžeme zapomenout a nebudeme se bát, že bychom na nepálivou papriku vůbec
narazili. Svět bude krásnější a zdravější.
0 Nominace Nahlásit |
Může to být samovolným, nechtěným mezidruhovým křížením. Některé
druhy ale pálí víc nebo míň podle stupně zralosti.
( Zkušenost)
Doplňuji:
U jiných pálí zase jen semena.
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
To netuším, ale jestli to nebude něco jako to, že některá okurka je hořká a jiná není… Já osobně jsem vždycky naštvaná, když je koupím a nepálí! :))
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |