Avatar uživatele
anonym

Zelena paprika – Slovenska – proc – nektera pali a jina ne ? -iv-

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, dědapetr, www před 4936 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Děda Louda

Nepálivost papriky je výsledkem šlechtitelských snah. Ve výsledném produktu se vždycky najde několik jedinců, u nichž se projeví vlastnosti původního genetického materiálu, a to třeba až v několikáté generaci. U užitkových rostlin je to podobné, jako u šlechtěných plemen hospodářských zvířat či psů a pod.
Proti užívání šlechtěných produktů se ostře staví tzv. ekologická hnutí, takže až své zcestné představy prosadí, na nepálivou papriku můžeme zapomenout a nebudeme se bát, že bychom na nepálivou papriku vůbec narazili. Svět bude krásnější a zdravější.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Může to být samovolným, nechtěným mezidruhovým křížením. Některé druhy ale pálí víc nebo míň podle stupně zralosti.
( Zkušenost)
Doplňuji:
U jiných pálí zase jen semena.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Valky

To netuším, ale jestli to nebude něco jako to, že některá okurka je hořká a jiná není… Já osobně jsem vždycky naštvaná, když je koupím a nepálí! :))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek