Nevím kdo ji vymyslel či první vyrobil,ale párek bez hořčice je jak hrnec bez ucha.Znám kremžskou,plnotučnou,dijonskou,s křenem,s feferonkama a hořcice se doporučuje k uzeninám opčeným na ohni,prý na lepší trávení a likvidaci rakovinných tplodin či čeho,které na na opékaných a uzeninách usazují.Múže se přidat do omáček pro lepší chuť,potírají se španělští ptáčci.
0 Nominace Nahlásit |
Už „Otec medicíny“ Hippokratés doporučoval hořčici jako lék.
Pythagoras zase tvrdil, že pasta z hořčice je účinná proti hadímu
uštknutí. Staří Řekové věřili, že ji lidstvu daroval bůh Asklepios.
Římané ten božský dar během svých výbojů roznesli po celé Evropě.
Lásku k ní rovněž. Karel Veliký, teď mluvím o 9. století, ji miloval
tak, že ji přikázal pěstovat na všech svých statcích.
Koupele, zábaly či nápoje z ní připravené uvolňují svaly, pomáhají
revmatikům, napravují špatnou funkci střev a línou funkci žlučníku.
Občas, dojde-li na nejhorší, vám teplý hořčičný drink pomůže
i vyprázdnit obsah žaludku.
Zdroj: zkráceno z-http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/210572235300006/
0 Nominace Nahlásit |
Historie hořčice sahá až do dávného starověku. První věrohodné zmínky se objevují už ve starém Řecku. Tehdy se konzumovala ještě v jednoduché, mleté podobě. Slovo hořčice pochází z latinského slova „mustum ardens“, což znamená palčivý mošt. To souvisí s tehdejším způsobem zpracování – rozpuštěním hořčičných semínek ve vinném moštu.
Zdroj: http://www.zajimaveclanky.cz/historie_horcice-6-251-1-1.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |