Kyselé zelí, ale podobné omáčce. Jak se dělá? To je tam tolik
zahuštěné vody nebo co?
Když vezmu kysané zelí v sáčku, nikdy se mi nepovede tak, jak to dělají
v hospodě.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 3103 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím co přesně si představuješ pod tím hospodským. U nás se dost často dělali drbáky, pečený vepřový, zelí. Drbáky se dělají částečně z rozšťouchaných brambor. Já vím, furt nikde není to zelí 😉 ale ono to souvisí 😉
Takže kysané zelí se jemně propláchne vodou (podle toho jak moc je kyselé, aby to pak nebylo příliš, jinak není nutné), pokrájí se podle potřeby (aby nebylo příliš dlouhé) a pak se nechá vařit (dusit) v troše vody kterou jsme slili z uvařených brambor. než bude zelí akorát měkké dá se osmahnout cibulka (u nás tedy na troše sádla) a když začne chytat barvu přimíchá se k ní trocha štouchaných brambor. To se pak zamíchá do toho zelí.
Takovéhle zelí (pokud zbyde po obědě) můžu pak ujídat samotné celý den 😉
4Kdo udělil odpovědi palec? kapka, iceT, johana 56, JájsemRaibek
před 3103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.odpovedi.cz/otazky/hospodske-kysane-zeli-jak-na-nej
3Kdo udělil odpovědi palec? kapka, anonym, JájsemRaibek
před 3103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zřejmě máš na mysli slezské (zadělávané) zelí. Mně se to už jednou povedlo, ale zaboha si nevzpomenu jak, improvizoval jsem. Ale možná to pravé ořechové bude podle receptu báby Knězkové. Úspěch nezaručuju, vaření je velká alchymie.
Zdroj: http://www.mytaste.cz/click/index/565584/recepty.cz
3Kdo udělil odpovědi palec? kapka, iceT, JájsemRaibek
před 3103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak se dělá nevím, ale my máme chatu na Křivoklátsku (okr. Rakovník) a
když tam jedeme, těsně před křižovatkou slovanka (mezi obcemi Stochov a
Lány, blízko jsou také obce Rynholec a Tuchlovice), je to v západní
části okresu Kladno) si kupujeme jejich výborné zelné saláty, uvádím
dole odkaz, mají např: Křenový, Královský (křen + červená řepa),
Feferonkový, Mrkvový, Kapiový, Míchaný (křen + feferonka), Babiččin
(jablko + cibule + vinný list), Koprový, Delikates (ananas + rozinky),
Marinovaný (sladkokyselý), Plněné papričky zelím…atd.
Teď mají nový pálivý Kimčghi (zázvor + česnek + chilli).
To mi stačí…to jíme celá rodina, jsou to pochoutky…
Zdroj: http://krouharna-zeli.cz/
Upravil/a: Radius
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 3103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já to dělám velmi podobně receptu v odkazu. Jen s tím rozdílem, že spolu s cibulkou osmažím i jemně nakrájenou slaninu, a při ochucování přidám i trochu cukru a pepře. Je to klasický recept z knihy „Receptury teplých pokrmů“ pro veřejné stravování.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/dusene-kysane-zeli/
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 3103 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě bych doplnil, tady v marketu jsem teď koupil: Zelný salát s křenem (výrobce: Karel Hacmac, České Kopisty 209, Litoměřice), je dobrý, jako ten z Tuchlovic, výrobce žádnou stránku bohužel nemá a nevím, jaké druhy zelných salátů ještě vyrábí?
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |