Jak. se vyrábí u nás.
!Sobrasada curada se vyrábí z vepřového iberského masa a je do ní přidána paprika, sůl a pepř. Má měkčí strukturu než například chorizo, dá se tedy buďto nakrájet na silnější plátky jako salámek, a nebo na slabší a natřít například na bagetku. "
https://www.edelikatesy.cz/sobrasada-iberica-montesano
Zde originální recept
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sobrassada
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Z masa z černého prasete. Ti, co dodržují tradici, vykrmují prasata
fazolemi, svatojánským chlebem (lusky rohovníku obecného), žaludy a fíky.
Právě fíky dodávají jejich masu onu zvláštní, velmi oceňovanou
nasládlou chuť.
Tradiční sobrassada s označením původu „Sobrassada de Mallorca de Porc
Negre“ je roztíratelná klobása o průměru 4,5 cm. Vyrábí se
z nadrobno rozmělněného masa a slaniny. Směs se osolí, opepří,
přimíchá se mletá pálivá paprika sloužící jako konzervační
prostředek a naplní se jí přírodní střívka. Hotový výrobek se až
patnáct týdnů se suší ve sklepech, až pak může jít na pulty obchodů.
K mání je i levnější varianta z masa bílých prasat nebo ze směsi obou
druhů. 🙂
http://www.spanelsko.info/co-ochutnat-na-mallorce.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |