jiné
Jinak se potravina zpracovává v hrnci a jinak na pánvi.
Co se týče hrnců, určitě nerez, ale vícevrstvé zpracování. Kvalitní
zpracování. Dobré je nejen vrstvené dno. I když jsou stěny tenčí, je
důležité, že se teplo dobře rozvádí i po stěnách.
Nádobí může sloužit i desítky let, proto se vyplatí koupit kvalitu.
Pánve mám jak nerezové, jak nepřilnavé s keramickým povrchem.
Každá slouží jinak a skvěle. Záleží na způsobu přípravy pokrmu.
Teflon už bych nebrala. Zjistilo se, že zdraví neprospívá a vylučuje do
jídla některé složky.
0 Nominace Nahlásit |
nerez
Kvalitní leštěná nerez s vrstveným dnem – je ve všech ohledech
nejlepší volbou – snad jen kromě hmotnosti… To, že nemá nepřilnavý
povrch je – vzhledem k jeho kvalitě, nepodstatné (jen pozor – nesmíš
na mytí používat abrazivní prostředky, jinak povrch zničíš).
😉
________
Teflon není odolný vůči vysokým teplotám a je mechanicky snadno
narušitelný.
O něco lepší je „titan“ – má povrch trochu odolnější, ale pořád
nic moc.
Keramický potah je z nepřilnavých nejlepší (vydrží teploty používané
při smažení), ale ani ten není všespasitelný.
Každopádně – zejména na levných hliníkových odlitcích, jsou tyto
povrchy brzy k ničemu…
😉
________
Jinak je výtečná litina – ale ne na vše – a nebo ocelový
(pancéřový) smaltovaný plech – ale i ten lze zničit tzv. černou
připáleninou (z nerezi lze ´umýt´ louhem) a nebo mechanicky
(obrusem)…
A hmotnostně je na tom toto nádobí výrazně hůř, než nerez.
😉
0
před 3367 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
keramické
každá potravina má při úpravě jiný pracovní postup a pro každý vyhovuje jiný materiál, který je odvislý od používaného zdroje tepla,zkušeností a praxe. Starý pes kuchař třeba nedá dopustit na plechové pánve, mladý jede jen v konvektomatu. Já na smažení keramiku, na vaření nerez, na pečení vysokou litinu, na dietu parní hrnec a na rychlovky mikrovlnku
Upravil/a: jmhad
0
před 3367 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jiné
Zkus od Tescomy, mají na sobě antiadhézní (nepřipalující) povrch, jsou snad na všechny sporáky a též jdou dát do myčky. A jsou taky velmi lehké, mám doma jejich oboustrannou pánev a ty pánve jsou opravdu ultra light :)
0
před 3367 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
titanové
Měla jsem litinu a opravdu těžká byla, koupila jsem titanové hrnce a jsem velice spokojená. Nakoupila jsem ji i mamince s Vánocům celou výbavu.
0
před 1922 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jiné
Já jsem teda kvalitní nádobí hledala opravdu dlouho :/ Staré jsem vyházela a chtěla jsem si zařídit kuchyni tak, aby mi nádobí vydrželo co možná nejdéle. Po vyzkoušení různých značek jsem nakonec našla nádobí, které je top, a to sice to od Tescomy :) Mám od nich několik kusů a musím říct, že jsem opravdu nadšená. Hrnec z řady Ultima je naprosto skvělý na vaření :) Má v sobě cedník, takže odlévání vody je naprosto v pohodě :) Mají toho samozřejmě víc :) Jaké kousky přesně hledáš?
0
před 112 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do tohoto materiálu bych nešla. Sama mám doma koupené nádobí z titanu. Tento materiál mi vyhovuje. Nádobí je lehké, kvalitní a perfektně se udržuje. Takže já bych doporučila volit spíše tento materiál.
Ahoj, já mám doma jednak ocelové nádobí a pak taky litinové. To mám teda zatím jen jeden hrnec, protože jsem ho chtěla zkusit. Koupila jsem si tento https://www.kulina.cz/kulaty-hrnec-morska-modr-o-10-cm a vaří se v něm skvěle. Takže za mě doporučuji oba materiály.
A není ta litina těžká? Já jsem si taky chtěla koupit litinu, ale mám strach z té váhy no :(
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |