Za všechny můžeme uvést zahradní jímku, vědro, nebo sklenici. Je to tedy pěkně dlouhá doba, než z nich po obrácení voda „vykape“. Následně nádobu postavíte a po nějakém čase zjistíte, že máte na dně ZASE LOUŽIČKU. Člověk má kvůli téhle zatracené vlastnosti vody kolikrát úplně mokrou utěrku. Děkuji.
Zajímavá 0 před 1575 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Řekl bych, že za to může povrchové napětí vody, které je příčinou toho, že kapky vody drží pohromadě a neroztečou se hned.
0
před 1575 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitou roli tam také hraje podtlak v převrácené nádobě. Tedy pokud
to chápu tak, že se převrátí plná nádoba.. Pokud prázdná, tak platí
to, co napsal „Justin1“. Asi k tomu přistupuje také odpor, který voda
při stékání překonává.
Docela příjemně mne překvapí když otočím prázdnou láhev od slivovice a
ještě něco z ní do štamprdlete nateče 🙂
Upravil/a: paul1
0
před 1575 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2638 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1006 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |