Nejlépe z takové, kde se vyrábí, tj. kde rostou olivovníky a kde se z jejich plodů olej lisuje. Já jsem si ho např. dovezl přímo náklad z Itálie.
0
před 1798 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalita je dána už tím pojmenováním, existují kategorie „extra panenské o. o.“, o třídu níž jsou „panenské o. o.“ méně kvalitní jsou pak jen „olivové oleje“ a nejméně kvalitní jsou „olivové oleje z pokrutin (pomace)“ …
Nedá se řící zda je lepší španělský či řecký, to by bylo přílišné zjednodušení a vlastně by to ani nemohla být pravda. Záleží vždy na konkrétních odrůdách, na počasí.
Pokud přičichnete neměl by být cítit zeminou, octem žluklostí. Barvu ignorujte ta o kvalitě nevypovídá vůbec nic.
V kategorii extra penenských olivových olejů nenajdete mezi produkty příliš velké kvalitativní rozdíly (v posledním dTestu to bylo mezi prvním a posledním umístěným jen 15 procentních bodů a to je skutečně není velký rozdíl). V dTestu tehdy zvítězily hned tři oleje s naprosto stejným hodnocením, dva z nich byly ze Španělska (Ondoliva 180Kč/l a Albert Quality) a jeden byl dokonce nespecifikovanou směsí z více zemí (Borges) …
Hledat ten nejlepší v nejvyšší třídě jakosti je už v tomto případě trochu nesmyslná snobárna 🙂
Upravil/a: anonym
0
před 1780 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |