ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Miroslavst, Jahoda, modrypezotek, hanulka11 před 5058 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
je to z odkazu
pokusím se Vám to vysvětlit ne příliš odborně, aby to bylo
srozumitelné. Glutamát sodný se průmyslově vyrábí z kvasinek na tzv.
substrátech, které obsahují škrob, jak například škrob obsažený právě
v kukuřici, o které píšete. Často se glutamát vyrábí z brambor,
melasy, mouky nebo cukrové řepy), kde se rovněž nachází škrob. Tudíž je
pěkné, že na výrobku je informace, z čeho je glutamát vyroben, ale
nejspíše bude vyroben opět syntetickou cestou.
V přírodních zdrojích se glutamát vyskytuje v návaznosti na proetiny,
takže ho obsahují např. vyzrálá rajčata, houby apod. Glutamát
z kukuřice je na 99% vyroben syntetickou cestou
Zdroj: http://www.food-life.cz/diskuse/poradna_-_vyziva_19/vseobecne_dotazy_72.html
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Jůj, tak to koukám, já myslela, že glutamát se vyrábí jen uměle. Je to prý dost svinstvo, ale když ono to je tak dobrýýý… sakra, proč jsou ty nejlepší věci tak nezdravý? :o)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |