Avatar uživatele
BEAES

Z čeho se získává přírodní glutamát? Ve které potravině ho najdeme?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Miroslavst, Jahoda, modrypezotek, hanulka11 před 5058 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

je to z odkazu

pokusím se Vám to vysvětlit ne příliš odborně, aby to bylo srozumitelné. Glutamát sodný se průmyslově vyrábí z kvasinek na tzv. substrátech, které obsahují škrob, jak například škrob obsažený právě v kukuřici, o které píšete. Často se glutamát vyrábí z brambor, melasy, mouky nebo cukrové řepy), kde se rovněž nachází škrob. Tudíž je pěkné, že na výrobku je informace, z čeho je glutamát vyroben, ale nejspíše bude vyroben opět syntetickou cestou.
V přírodních zdrojích se glutamát vyskytuje v návaznosti na proetiny, takže ho obsahují např. vyzrálá rajčata, houby apod. Glutamát z kukuřice je na 99% vyroben syntetickou cestou

Zdroj: http://www.food-life.cz/disku­se/poradna_-_vyziva_19/vse­obecne_dotazy_72­.html

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Terryle

Jůj, tak to koukám, já myslela, že glutamát se vyrábí jen uměle. Je to prý dost svinstvo, ale když ono to je tak dobrýýý… sakra, proč jsou ty nejlepší věci tak nezdravý? :o)

před 5058 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
BEAES

Prý se získává z mořských řas a sušených ryb.

před 5058 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek