Avatar uživatele
anonym

Z čeho se vyrábí salám lovečák a kolik je druhů?

Alias lovecký salám. Jsou to různé druhy zvěřiny, která se uloví?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2822 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

U „lovečáku“ bych tipoval, že nebude ze zvěřiny, ale z lovců- lovecký salám!
Podobně jako dětská šunka, která také není ze sunaru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Vyrábí se z vepřového a hovězího masa (a dalších přísad, o kterých raději nechci vědět). Název nepochází z toho, že by se do něj dávalo to, co bylo uloveno, ale že je určen pro lovce / myslivce, aby si v lese mohli dát svačinku a nezabíralo jim to příliš místa v kapse (které potřebují na slivovici a náboje).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Původní receptura je jen jedna a dnes je tolik druhů, jako výrobců. Lovecký salám je masný výrobek fermentovaný trvanlivý tepelně neopracovaný. Při výrobě se používá fermentace a uzení studeným kouřem. Ze zvěřiny to asi nebude, ale sem tam nějaký kousek lovce tam může být. Značka je předmětem ochrany EU. Co ale je lovečák a co už ne, to je problém. Jsou „lovečáky“ za 120,– a lovečáky za trojnásobnou cenu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pentoda

Lovečák, rybák a jiné speciality neznám. A ze salámů si kupuji Pařížský. Těm našim moc nevěřím......

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek