U „lovečáku“ bych tipoval, že nebude ze zvěřiny, ale z lovců-
lovecký salám!
Podobně jako dětská šunka, která také není ze sunaru.
0 Nominace Nahlásit |
Vyrábí se z vepřového a hovězího masa (a dalších přísad, o kterých raději nechci vědět). Název nepochází z toho, že by se do něj dávalo to, co bylo uloveno, ale že je určen pro lovce / myslivce, aby si v lese mohli dát svačinku a nezabíralo jim to příliš místa v kapse (které potřebují na slivovici a náboje).
0 Nominace Nahlásit |
Původní receptura je jen jedna a dnes je tolik druhů, jako výrobců. Lovecký salám je masný výrobek fermentovaný trvanlivý tepelně neopracovaný. Při výrobě se používá fermentace a uzení studeným kouřem. Ze zvěřiny to asi nebude, ale sem tam nějaký kousek lovce tam může být. Značka je předmětem ochrany EU. Co ale je lovečák a co už ne, to je problém. Jsou „lovečáky“ za 120,– a lovečáky za trojnásobnou cenu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2822 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lovečák, rybák a jiné speciality neznám. A ze salámů si kupuji Pařížský. Těm našim moc nevěřím......
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2822 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |