Avatar uživatele
Miroslavst

Z čeho se vyrábí a jak vznikla krupice?

Asi se pomele nějaká mouka či co, ale z čeho ta krupice je?
Jak vznikla? Jaká je historie krupice a krupicové kaše?
Má krupice ještě jiné uplatnění ve vaření?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, BEAES, Adlim před 5068 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Adlim

Recepty obsahující krupice

Vyrábí se procesem mletí obilí, kdy se nejprve melou hrubší částice zbavené slupky. Připravujeme z ní kaše (výborně chutná s kouskem rozpuštěného másla a posypaná kakaem), přidáváme ji jako ingredienci do knedlíků, halušek nebo lívanců. Je běžně k dostání v našich obchodech, připravujeme ji dle návodu.

Zdroj: http://www.sre­cepty.cz/ingre­dience/krupice?pof_na­me=ingredient_re­cipes_716&pof_­page_no=3

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jo,někdo ji dává do bramborováho těsta(knedlíky,plac­ky),dělají se z ní noky do polevky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

krupice vzniká při prvním mletí obilí.
krupici dávám při vaření bramborových knedlíků, krupicového pudinku,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Radius

Já jsem jedl krupicovou kaši naposledy v nemocnici, přijali mě do nemocnice (nebylo to nic vážného) a bylo asi 10h dopoledne a tak jsem dostal tu kaši ke svačině.

Občas si kupuji v obchodě mléčnou krupici s čokoládou:

http://img.obraz­ky.cz/?url=eb­dfac9dd58f2e5e&si­ze=2

před 2740 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek