Avatar uživatele
yuko

Vyzkouseli jste uz rybu smazenou na oleji z hroznovych jader? Pokud ano, chutnala Vam lepe?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2964 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Šmánkote, ono něco takového existuje? Ale určitě bych to zkusil, třeba by to bylo lepší než na olejíčku na dětské prdelky?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Ne, ale smažila jsem palačinky na kokosovém oleji, když mi pochybělo smažidlo a palačinky pak voněly po kokosu. Na kokosáku jsem smažila i hranolky, ovšem v tomto případě byl kokosák bez vůně, to by ty hranolky nebyly k jídlu a chutnaly jinak než na oleji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ne, ani bych to nezkoušela…
Ryba má při smežení „plavat“. U nás se smaží málo a když tak na sádle, snáší vysokou teplotu, není karcinogenní a pokrm není nasáklý mastnotou jako z olejů.

Oleje k tepelné ůpravě a konzumaci jsou vhodné takové, které mají správný poměr omega 3 k omega 6/9 a ty jsou jen 2. Většina olejů nemá žádné nebo malé množství omega 3 mastných kyselin.
Uvádí se, že rýžový olej má vysoký bod kouřivosti (plátky jen potřít), ale omega nemá žádné…
Na krátké smažení bych tedy použila max. řepkový nebo olivový olej určený k tepelné úpravě (s trochou sádla), případně přepuštěné máslo.
Kokosový olej dodává pocit sytosti, je to nyní „hit“, ze zdravotního hlediska žádný prospěch nepřináší, naopak.
Oleje ve studené kuchyni, za studena lisované, to je věc jiná… dají se používat i po lžičkách (dýňový, lněný apod.)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
yuko

Dany, myslela jsem olej z hroznovych jader – pisou Použití v kuchyni

má lehkou chuť hroznů, téměř neutrální vůni
v malém množství jako aroma pro omáčky, těstoviny
na pečení nebo dušení
do pečiva a moučníků
má schopnost zvýšit jiné chutě salátů
do marinád
má vysoký bod kouřivosti 190 stupňů – na smažení
je ideální pro fritování
ideální pro marinování masa a ryb
pro zdravé stravování
To jen tak na okraj. Pouzivam olej olivovy a slunecnicovy, vyzkousela jsem dynovy na ochuceni.

před 2963 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
yuko

To by clovek neveril, co vsechno uz se lisuje a co vsechno je tak zazracne zdrave. Cetla jsem si vic o hroznovem vinu.

před 2964 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ano a čím větší novinka, tím vyšší cena, tím větší šmejd a tím rychleji to zmizí z trhu. I když se občas stane, že se něco skutečně kvalitního objeví, co ještě u nás nebylo. To ale považuju spíš za výjimku.

před 2964 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek