Šmánkote, ono něco takového existuje? Ale určitě bych to zkusil, třeba by to bylo lepší než na olejíčku na dětské prdelky?
0 Nominace Nahlásit |
Ne, ale smažila jsem palačinky na kokosovém oleji, když mi pochybělo smažidlo a palačinky pak voněly po kokosu. Na kokosáku jsem smažila i hranolky, ovšem v tomto případě byl kokosák bez vůně, to by ty hranolky nebyly k jídlu a chutnaly jinak než na oleji.
0 Nominace Nahlásit |
Ne, ani bych to nezkoušela…
Ryba má při smežení „plavat“. U nás se smaží málo a když tak na
sádle, snáší vysokou teplotu, není karcinogenní a pokrm není nasáklý
mastnotou jako z olejů.
Oleje k tepelné ůpravě a konzumaci jsou vhodné takové, které mají
správný poměr omega 3 k omega 6/9 a ty jsou jen 2. Většina olejů nemá
žádné nebo malé množství omega 3 mastných kyselin.
Uvádí se, že rýžový olej má vysoký bod kouřivosti (plátky jen
potřít), ale omega nemá žádné…
Na krátké smažení bych tedy použila max. řepkový nebo olivový olej
určený k tepelné úpravě (s trochou sádla), případně přepuštěné
máslo.
Kokosový olej dodává pocit sytosti, je to nyní „hit“, ze zdravotního
hlediska žádný prospěch nepřináší, naopak.
Oleje ve studené kuchyni, za studena lisované, to je věc jiná… dají se
používat i po lžičkách (dýňový, lněný apod.)
0 Nominace Nahlásit |
Dany, myslela jsem olej z hroznovych jader – pisou Použití v kuchyni
má lehkou chuť hroznů, téměř neutrální vůni
v malém množství jako aroma pro omáčky, těstoviny
na pečení nebo dušení
do pečiva a moučníků
má schopnost zvýšit jiné chutě salátů
do marinád
má vysoký bod kouřivosti 190 stupňů – na smažení
je ideální pro fritování
ideální pro marinování masa a ryb
pro zdravé stravování
To jen tak na okraj. Pouzivam olej olivovy a slunecnicovy, vyzkousela jsem
dynovy na ochuceni.
To by clovek neveril, co vsechno uz se lisuje a co vsechno je tak zazracne zdrave. Cetla jsem si vic o hroznovem vinu.
Ano a čím větší novinka, tím vyšší cena, tím větší šmejd a tím rychleji to zmizí z trhu. I když se občas stane, že se něco skutečně kvalitního objeví, co ještě u nás nebylo. To ale považuju spíš za výjimku.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |