Avatar uživatele
zjentek

Vytvoří se na horkém mléce kožuch, i když ho předtím povaříme s nějakým menším poměrem vody?

Třeba 3 :1.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1185 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Nevím co je kožuch, asi něco od vás, krajového. Pokud se jedná o škraloup, tak tohle. https://www.rady-navody.cz/potraviny-a-vareni/mleko-mlecne-vyrobky-vejce/12373-jak-zabranit-vzniku-skraloupu-na-mlece-kostka-ledu

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Nevím, teplé mléko NESNÁŠÍM již od dětství a jestli je kožuch škaraloup, tak ten už vůbec ne (studené z lednice mi ale vůbec nevadí). :)

Všiml jsem si ale, že DNEŠNÍ, i ta nejplnotučnější a nejdražší (a prý i nejkvalitnější) průmyslově zpracovaná „mléka“ ve skleněných lahvích NEDOKÁŽÍ udělat na láhvi tuková kolečka, jako tomu bývalo za mého mládí (popřípadě i dnes, pokud je koupíš přímo od farmáře). Tož kdoví, jestli by ti dnešní „mléko“ vůbec udělalo škraloup i bez ředění vodou! ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1156 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

elkon: Připadá mi nesmyslné. Na svařeném mléce už je, tak jak „nevytvoří se“.

před 1185 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek