Avatar uživatele
anonym

Vydrží bramborový salát čerstvý i více jak pět dní v lednici, aniž by z toho měl pak člověk běhavku?

Běhavku alias průjem. Jaká je ideální teplota? Není lepší z hlediska trvanlivosti jej mít třeba jen ve studené komoře?

Zajímavá 0 před 2902 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Podle mne by měl vydržet týden (možná i trochu více). Vždycky dělám
bramborový salát na Štědrý den i Silvestra najednou, ale vydržel nám jenom
jednou (byl samozřejmě v pořádku). Jinak jsme jej pokaždé snědli dříve…

Komoru nedoporučuji, nemusí v ní být stálá teplota.

_______

Doplňuji:
Salát dělám bez cibule.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Pro delší výdrž bramborového salátu je dobré cibuli spařit, ta se začíná kazit jako první.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Ještě lepší než cibuli spařit je orestovat ji do sklovata až dozlatova a po vychladnutí ji přidat do salátu.
Víc jak dva dny uleželý salát bych nesnědla, s majonézou či bez, ne kvůli běhavce, ale prostě proto, že mi už nechutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Osobně bych považoval za riziko nechat jej déle než 3 dny. Netroufl bych si to testnout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek