aby to jakoby vypadalo, že tam žádné nejsou?
a věděli jste, že téměř všechno, co má červenou barvu, je obarvené
barvivem košenila – E120, které se vyrábí ze sušeného hmyzu?
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E120
dnes jsem četl složení jednoho jogurtového nápoje a překvapila mne
„vepřová želatina“
http://www.chemievjidle.cz/mlecne-napoje/frutijumbo-jogurtovy-napoj-visnovy
po prozkoumání některých dalších éček, zejména barviv, sem zjistil,
že pro ten luxus krásného vzhledu je v našem jídle něco vyrobeného
z uhelného dehtu, ovšem tohle může být opravdu chuťovka
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E905a
grepové pivo od staropramenu těch „éček“ má třináct a jedno
lepší než druhé:
http://www.chemievjidle.cz/pivo/cool-grep-staropramen-a-s-s-a
a tak mne napadá, jestli dnes nejsme schopni vyrobit něco z normálních surovin nebo to sníme, protože co oko nevidí, to srdce nebolí?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Nikkol, Damiana, briketka10, anonym, anonym před 4505 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne, nevšimla jsem si – asi proto, že pomalu přestávám číst
složení potravin na obalu.
Doplňuji:
Ale myslím si, že je hezčí napsat přímo název než jenom nějaké éčko
s číslem. Jestli je určitá součást potravin škodlivá nebo prospěšná
také neřeším. Sním s chutí prakticky všechno.
Upravil/a: anonym
6Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, Medulka, anonym, lukas.zmizik, Vlk-Gabriela, Drakobijec
před 4505 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč to kupujete ? Potřebuje někdo pít grepové pivo ? Dobře mu tak.
Vepřová želetina , bezpečnější než hovězí! U hovězí hrozí přenos
BSE ( nemoc šílených krav), další nebezpečí, přesto se používá.
Jenom na okraj. Tzv. ovocné čaje jsou vyráběny převážně z jablek což
by nebylo tak strašné, ale zbytek je příslušné umělé aroma a barvivo,
což je vždy né moc bezpečná organická chemie. A prý konzumujeme zdravý
ovocný čaj. Že to u těch regálů ale voní. Osobně to považuji opravdu
za největší oblbování lidí.
Jinak není žádným tajemstvím že z mléčných jogurtů jsou
nejzdravější ty čistě bílé a neslazené, ale ty nám zase moc
nechutnají.
Nezbyde nám nic jiného než umřít hlady nebo se otravit chemií. Je
nás moc.
Je zajímavé že se nikdo nezamyslí nad čistícími prostředky, různými
osvěžovači vzduchu a já nevím co ještě. Každá vůně je nějaká a ne
vždy bezpečná organická chemie. Doma si to ještě pouštíme a čicháme
k tomu.
Upozorňuji že potraviny alespoň občas někdo kontroluje, ale na př.
čističe WC
už samotné v základu chemické výrobky určitě nikdo. Co člověk, to
vlastně feťák!!
Doplňuji:
Bylo dohodnuto že v EU se budou psát názvy chemikálií obsažené
v potravinách. Není to tak anonymní než nějaké E ,,,,,,,!! Osobně si
myslím že to je správné.
Upravil/a: mosoj
5Kdo udělil odpovědi palec? lukas.zmizik, anonym, briketka10, anonym, anonym
před 4505 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Lukáši, ještě nejméně by mi z toho všeho vadila ta vepřová
želatina (ta je alespoň zdravá pro klouby). Na druhé straně je fakt, že to
chce trochu při nakupování myslet, ale na straně druhé je pravda, že něco
jíst musíme. No a u zeleniny a ovoce jistotu, že se jedná o nezávadné
zboží, taky pokaždé nemáme.
Teď se stalo hodně moderní rozebírat, co škodlivého jíme. A, promiň mi
to: Ksakru, kde jsou všichni zodpovědní činitelé a pracovníci, když se ty
šmejdy vyrábí? Jíst se něco samozřejmě musí, ale meze by měla mít
i nebezpečná výroba. Za život ohrožující produkty by měli snad výrobci
přijít rovnou o licenci,ne? Nebo je zdraví národa pro mocipány natolik
nezajímavé?
Doplňuji:
Na pár kelímcích jsem změny zaznamenala, ale přikládala jsem změnu
novému obalu. Nenapadlo mne, že jde zasse o ohlupování záíkazníků jinou
taktikou.
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? lukas.zmizik, anonym, anonym, Monča.R.E.T.
před 4505 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano všimli alespon já:D
3Kdo udělil odpovědi palec? lukas.zmizik, anonym, anonym
před 4505 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
kupuju stále stejné zboží a změny jsem si nevšimla :D
pěčlivě si vybírám..
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, lukas.zmizik, anonym
před 4505 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co je špatného na E300? – Vždyť je to vitamín C.
Tahle hysterie okolo Eček je děsná. Košenilou se barví už x desítek let a
nikomu to nevadilo. Navíc jsou Ečka zdravá, neutrální a nezdravá. Ty
nezdravá Ečka se vyskytovat v potravinách nemají…
Omlouvám se za ty překlepy v doplnění, ale nestíhám a pak to takhle dopadá.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |