Avatar uživatele
Hledač

Vodu po uvaření soje vylít ?

Dobrý den,
v návodu na přípravu sojových kostek je uvedeno, že kostky se povaří .. a voda se slije (vyleje ?) či vymáčká.
Připadá mi to „neekonomické“. Má s tím někdo zkušenosti či je vylití vody nutné ze zdravotních, chuťových či jiných důvodů ??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5420 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
panenka

mi jsme se hledači ve škole učily že se voda musí slit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
COVERENDER

No pokud z toho nechces delat polévku 😉 tak bych tu vodu proste vylil a nechal to odkapat. Nedokážu si to teda představit jíst to přímo z te vody…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

POkud máte v úmyslu si ze soji vyrábět kostky -tedy sojové maso, pak určitě vodu slejte.
Někteří lidé používají vodu po namočení luštnin třeba při přípravě polévky, ale i tam je lépe ji slít, především kvůli chuti a barvě pokrmu, protože ve vodě zůstávají různé nečistoty z luštěnin. Nejsou sice nijak zdravotně závadné, ale výslednou chuť, vůni a vzhled by ovlivnit mohly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
georgia

Soja se jen namočí a potom vodu vždy vylít.Tá se nepoužívá!Vše co má v soji zůstat jsou jen dochucovadla,které jste do vody přidal.

Zdroj: Dělám soju,protože jí mám ráda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
skapa

ja varim neco jak cinu nebo ze stavou a pouzivam to jako vyvar ma to cele lepsi chut nez tam dolivat vodu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pimpinella

Ten návod je úplně nesmyslný. Tím se pouze odstraní poslední zbytky chuti a o to víc se musí dochucovat. Určeno pro ty, co si chtějí namlouvat, že jedí maso. Ale jedí soju.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek