Avatar uživatele
marketa54321

Vadí něčemu, když jeden den udělám vývar, nechám vychladnout, druhý den z něj uvařím omáčku a uložím do ledničky?

Vím, že se ohřívané jídlo nemá dát znovu do ledničky, pokud je vývar ale hodně mastný, nechám do druhého dne vychladit, abych sebrala tuk…nevím ale jak to pak je s tím množením bakterii/kažením jídla apod. :)
Doplňuji:
Super děkuji :) Ještě mě napadlo, pokud bych to samé udělala se zmraženým vývarem, tj. uvařila a dala zas do ledničky, je to ta samá situace?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3789 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

nevadí to ničemu…čistý kvalitní masový vývar vydrží v lednici bez problémlů několik dnů…a uvařený vývar NENÍ ohřívané jídlo…a mimo jiné, i to se klidně do lednice může znovu dát…když už není nějak moc staré…
Doplňuji:
a proč chceš zmražený vývar znovu vařit???…nechápu…už je přece uvařený…ten jen vyndej z mrazáku do lednice a nech ho rozpustit (nebo si pomoz v mikrovlnce)…a pak z něj vař omáčku a teptve tu dej do lednice…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nevadí to ničemu – čistý vývar je velmi trvanlivý.
Doplňuji:
Ani zmražení – rozmražení vývaru nevadí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

V ledničce se mu nic nestane. Můžeš to klidně tak udělat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Po schladnutí dej do lednice. Pokud jej nespotřebuješ do 3 dnů. nalej do mističek a zamraž. Já si jej dávám do krabiček od Ramy a je to tak jedna slušná porce, Mám uvařenou a zmraženou zeleninu a játrové morkové houbové a šunkové knedlíčky ty si postupně do vývaru přidávám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek