Nevadí, je-li mráz tzv. „suchý“ Je to jeden z nejúčinnějších prostředků sušení masa a od nepaměti jej využívají Indiáni a Innuité. Je to dokonale konzervované maso, ať už rybí, nebo jiné. Dá se jíst i po půl roce, akorát to chce mít všechny zuby a silné čelisti.
0
před 3074 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sušení mrazem je běžně používaná šetrná metoda dehydratace – tzv.lyofilizace. Salámu to nevadí, protože už v něm žádné živé buňky nejsou, takže k destrukci určitě nemůže docházet.
0
před 3074 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kepler, on se ptá na salám, tedy výrobek již zpracován. Strč salám do
mrazáku, kde je „suchý mráz“ a přeji ti dobrou chuť.
P.S. Viděl jsem spousta indiánek, ale netočily se za krutých mrazů. To
spíše v Rusku takto sušili syrové maso!
V mrazáku je –18. Tazatel se ptal na trvanlivý salám, myslím. Protože by někam nechal viset nějaký šunkový podvod, tak se mu to za 3 dny zkazí. Hlavně se ptal na maso. Tento způsob sušení je dodnes rozšířená všude po severu Ruska, v Evropě i Kanadě.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |