Nevyznám se v číslování jejich ulic, ale určitě to byla v minulosti hrůza
Jinak . http://www.cityfarmer.info/2010/12/14/historic-cow-tunnels-of-new-york/
V odkazu najdete víc.
Historický prodej masa a zpracovatelská zařízení na Manhattanu byla založena podél pobřeží s cílem usnadnit pohyb zvířat a krmiva z nábřeží ke zpracovatelům a na tržiště. .
Dále se krávy přepravovaly tunelem. Nebyl schválený zákon, takže
docházelo k hádkám mezi prodejci, kteří měli licenci na prodej a těmi
bez licence, kteří často prodávali maso od nemocného dobytka.
atd.
–
V současnosti tyto trhy na East Side patří k nejlepším. od r. 1979.
https://www.yelp.com/search?cflt=farmersmarket&find_loc=Upper+East+Side,+Manhattan,+NY
–
V 18. století zde byla jatka – Jateční ulice – nejkrvavější ulice.
První od r. 1770, další přibývala, takže je možné si představit, jako
to zde vypadlalo. Na jednom konci byl rybník, z něhož brali vodu např.
koželuhové a další odvětví, ale i řezníci. Nečistota kolem.
Z jatek se odváděla krev a nečistota do kanalizace – zápach, dobytek převáděli honáci,, když jej vyvedli z tunelu – výkaly atd.
https://ephemeralnewyork.wordpress.com/tag/slaughterhouses-in-new-york-city/
Řekla bych, že nejde tak o prodej, ale spíš o zpracování, špatné hygienické podmínky.
Bylo zde také několik hospod, – pitky, hazradní hry. Řezníci, honáci, dobytek – jeho převádění do jatek a zabitý pak do skladů. Nebyla bezpečná konzumace pitné vody atd.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek