Vážíte si poctivých domácích nudlí,které jsou mnohem zdravější,navíc bez různých glutamátů? Tudle – nudle.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? vagra, rynek878, takhlene před 5008 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Instantní nudle, tedy pokrm, který lze připravit pouhým zalitím horkou
vodou, vynalezl Japonec Momofuku Ando, kterému se od té doby říkalo Mr.
Noodle.
V roce 1958, tedy před padesáti lety, uvedl na trh po dlouhém
experimentování metodou pokusů a omylů první instatní nudle na světě,
nazvané Čikin-rámen (čikin z anglického chicken, kuře; rámen označuje
v japonštině nudle ve vývaru). Mělo to ovšem háček: instantní nudle
stály šestkrát více, než ty normální.
Zdroj: zkráceno z-http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/208572235300041/
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že je vymyslel Tchajwanec s japonským občanstvím, přezdívalo se mu Mr. Noodle, jmenoval se Mamofuku Ando.
Instantní nudle žádný glutamáty neobsahují, je to dehydrovaná surovina, která se v podstatě dělá z pšeničné mouky, oleje a soli. Ta chemie je v těch omáčkách. Takže, když si dáš tu práci s domácí těstovinou a zaleješ jí omáčkou z flašky, tak je to zbytečná práce navíc, protože tím to totálně ......
Nerozlišuj jen na instantní a domácí nudle. Instantní se jen zalejou horkou vodou, kterou nasajou a je to všechno za chvilku hotové, pak jsou klasické sušené těstoviny, které se nezalévají, ale vaří. Já si dělám domácí tagliatelle, pokaždé jiné těsto, piplačka, vzhled nic moc, ale chuťově jsou vždycky super.
0 Nominace Nahlásit |
Japonsko, 1958
To si pište, od maminky jsou jedna báseň, nedá se to s těmi východoasijskými s***ami srovnat
Zdroj: www.33things.com
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |