Snažím se vařit bez vegety a masoxu. Připomínám, že jsem kuchařský antitalent a pořád se učím. Dělám vývar, vařím dlouho to maso (skelety), dám tam všechny ingredience jak mám, vařím pomalu a stejně je polévlka planá a je nutné ji dochutit. Co dělám špatně? Uvažuju, jestli nedávám zbytečně moc vody, ale když dám málo, zdá se mi polévka zase mastná. Hm, hm, hm.. ještě budu muset asi hodně hodně trénovat! 😛 Děkuji za každou radu k tématu. 🙂 PS: a co třeba v restauracích?? Tam mi většinou vývar chutná.. je silný a chutný.. proč já ho taky nemám takový? 🙂 Myslíte, že tam dávají masoxy a vegetu atd. ??? Že to něčím takovým dochucují??
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, elektrikář, johana 56, brillant před 4086 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Osobně doporučuji tento postup. Je dobře že vaříž pomalu, vývar
potřebuje nespěchat a pškně táhnout. Maso dát do studení vody a pomalu
přivést k varu. Bez soli, kořená a podobně. Asi v polovině vaření,
když už začínají být masové části měké, přidám kořenovou zeleninu,
celou cibuli , několik stroužků celého česneku. Trochu osolím, asi tak
polovinou soli, která by tam měla přijít a přidám několik kuliček
celého pepře, několik kuliček nového koření, může být i bobkový list
a vařím dále. Po uvaření sliji, přecedím a dochutím. Pokud chci mít
vývar pěkně čistý, sbírám v průběhu vaření pěnu a šum, který se
na vývaru vytvaří z uvolněných bílkovin. Pokud se domnívám, že je
vývar příliš tučný, mohu ho nechat pochladnout, popřípadě zcela
vystydnout, a tuk mohu z povrchu odebrat. Lepší je pokud pouřívám kosti,
předem je přeseknout, zvláště kosti duté. Taktovýto vývar potom stačí
jen podle potřeby dochutit. Také je možno ho dále redukovat na minimální
množství, a tím si připravím svou kvalitní a chutnou náhradu masoxu.
Přeji mnoho kulinářských úspěchů
0 Nominace Nahlásit |
Když E čko tak E čko. Věz že v restauracích používají všechny ty bujóny , vegety ale hlavně glutaman sodný. Bez glutamanu sodného nikdy nedosáhneš té chuti restauračních polévek. Glutaman sodný je téměř ve všem. A nyní se podívej co to je.
http://coral-produkt.webnode.cz/news/tichy-zabijak-e621-glutaman-sodny/
0 Nominace Nahlásit |
Chuť vývaru ovlivňují použité suroviny. Maso, a kosti, a ke konci varu přidaná restovaná zelenina. Použité koření.Sůl pepř, Marijánka, třený česnek trochu muškátového oříšku Případně zahuštění jíškou.Pokud chceš mít vývat čistý po odcedění kostí a zeleniny se číří vlitím bílků a provařením. Pak se bílky odcedí.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |