Ohřívám postupně, nejprve maso se zelím, pak to na talíři nějak uspořádám a na chvíli přidám knedlíky 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mně se v naší mikrovlnce povede jen naráz ohřát kakao.
Upravil/a: quentos
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ačkoliv mikrovlnku vlastníme, tak já osobně dávám přednost ohřevu v kastrůlku. Z mikrovlnky mám vždycky talíř horký tak, že nejde udržet a jídlo na něm vlažné.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3192 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Daří se mi to normálně. Výkon je nutno nahradit dobou ohřevu. Od toho tam ten knoflík/kolečko nastavení výkonu je. Ze zkušeností vím, že naprostá většina známých nastaví pouze čas a výkon nechává na „plná varlata.“ Nastavím klidně třeba 13 minut a výkon malý, klidně i menší než pro rozmrazování. Samozřejmě maso se ohřívá rychleji, ale právě prodlouženou dobou se stačí teplota přenést i na okololežící přílohy. Naprosto důležitý je zde poklop, zadržuje páru, která se mikrovlnami rovněž ohřívá a zrovnoměrňuje rozptyl tepla. Plný výkon používám pouze na tekuté věci jako polévky a nápoje (nápoje ale v MW neohřívám).
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ohřívám jídla z lednice běžně. Aby se předešlo tomuto jevu, musí se snížit výkon (já dávám 40%) a pak se prohřeje vše jak má, ale trvá to trošku déle.
0 Nominace Nahlásit |
Palmal: Ty máš z mikrovlnky horkej talíř? tak to neni určitě nádobí do mikrovlnky, talíře se nehřejou v mikrovlnce
Hřejí. Ohřejí se přenosem tepla od již ohřáté poživatiny. Čím je čas ohřevu delší, tím je nadoba teplejší.
chachar1922, jo, nahoře vřelé, dole studené. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |