Ano, protože...
Ano, ale moc jsem si nepochuntala. Jedná se o boršč.
Upravil/a: Tabea
0 Nominace Nahlásit |
Ano, protože...
Je oblíbená. Vařím řepu s hovězím masem, mrkví, na talíř pak navrch polévky kysanou smetanu.
Upravil/a: Ametyst
0 Nominace Nahlásit |
Ano, protože...
Ano, protože např. červená řepa je součástí boršče a ten se u nás vaří při většině slavnostních událostí. Všem členům rodiny chutná.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
Ano, protože...
Pokud myslíte polévku z červené řepy, vařím ji často. Jde o tzv. boršč, ukrajinský či ruský, který je často přizpůsobený českým podmínkám.
Někde v archivu Odpovědí jsou na něj recepty.
Velmi dobrá je červená řepa nakrájená na kolečka, poypaná kořením a
upečená na pplechu v troubě. Výborné chipsy. Peču i bábovku, do níž
se přidává červená řepa. nepoznáte to.
Vyzkoušejte.
–
Z cukrové řepy se pečou tzv. řepánky, tj. buchty či koláče plnění
nádivkou z řepy a máku. Jela jsem to, ale moc mně staročeské jídlo
nechutnalo.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ano, protože...
Docela často, protože aby lépe jezevec. Ale ne boršč. Ten bych rád
ochutnal, ale ještě jsem se k tomu nedostal.
Moje polévka je ve srovnání s ruskou chudší – osmahnu cibuli, přidám
nastrouhanou řepu nebo i mrkev. Přitom většinu řepy nastrouhám na hrubo,
a trošku také na jemno. Pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ke konci
přidám zakysanou smetanu, mléko, přisladím, okyselím citronem, zahustím
moukou. Kupodivu je to překvapivě dobré, když se povede. Ale někdy to
vylepším, že do toho přidám vařit kousek masa, klobásku, mladý hrášek,
růžičkovou kapustu nebo cokoliv jiného. Kromě boršče plánuji vyzkoušet
také polévku z kvašené řepy, která je výborná i sama o sobě a na
rozdíl od syrové řepy se tak lehko nepřejí.
Zapomněl jsem napsat, že té řepy tam dávám HODNĚ. Protože nevím, kolik se jí dává do toho boršče, kde jsou i brambory, zelí, aj. U mně je základ právě řepa, takže nastrouhané je jí v hranci aspoň do půlky.
Upravil/a: EKSOT123
0 Nominace Nahlásit |
Ano, protože...
… řepa je zdravá a dobrá na krev. Nejlepší varianta je pro mě krém z pečené řepy s fenyklem navrch se šťouchanými bramborami s křenem a karamelizovanou cibulkou, to je nebe v hubě :)
0
před 1414 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |