U pěnového PS tomu rozumím neboť znám řeznictví kde řezník prodává sádlo PS obalu a nevadí, že sádlo skrze dózy teče všude po prodejním pultu. Ale co PETky vs. složky v tekutinách/potravinách? Např. tuky, soli, kyseliny, cukry… Jde o to, mám oblíbenou PETku půl litru a v ní si chci všude s sebou nosit vodu se šťávou/sirupem, ale zajímá mě to všeobecně. Děkuju.
Dobře, dámy, děkuji. A co třeba nerezová termoska? Bude horko, nápoj vydrží chladný. I zde platí, že „pořád lepší sklo“?
Da ny, dobře, chápu, ale… Jedna věc je zbaštit platební kartu a zase ji třeba vyloučit, neporušenou 😉. A druhá věc je ta chemka. Kolik látek a jakých, karcinogenních a tak různě a podobně, do sebe celkem zbytečně vstřebávám, pokud jsem, no, třeba zvyklý pít zmiňované pitivo vždy nějakou určitou dobu z jedné PETky? 🤷♂️ Nedalo by se v ohledu alespoň nějako přiblížit, jak až si tímto konkrétním návykem ovlivním život, jeho kvalitu, případně délku?
Ono je to totiž jedno z druhým: jedy a pesticidy prakticky všude, vzduch, vooda, potraviny, zvuky, světlo… Chápu, že pití z PET nemusí „až tolik“ znamenat při vší té environmentální bídě, nastolené jednáním pracovitého člověka, rozumného, vzpřímeného. Ale stejně… Jak dalece je můj konkrétní návyk „významný“ v tomto celkovém světle? 😏
Zajímavá 0 před 261 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano.
Jeden RNDr., nám na přednášce řekl, že i z těch nejkvalitnějších
plastových lahví (určených pro sportovce, turisty) Ze sebelepších,
kvalitních kuchyňských pomocníků ANO.
Sklo je sklo… 😉
Prostě zbaštíme 1 platební kartu měsíčně.
Je to, pro tebe v diskusi. 😉
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Ano, uvolňují se dokonce i při vyšší okolní teplotě, i když je
v lahvi neutrální voda. Ještě horší je, pokud se při výrobě lahve
částečně použil recyklovaný plast. Ten je logicky už méně stabilní
než nový.
Tradiční materiály, jako je sklo, nerez, jsou inertní, proto nejlepší.
Plasty jsou jen jejich levná náhrada, aniž známe všechny důsledky této
náhrady.
Upravil/a: Ametyst
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně při vyšších teplotách na slunci se uvolňuje acetaldehyd, který
vzniká při degradaci PET,
dále antimon. Také mohou unikat látky, které imitují estrogen, ten může
dělat potíže s plodností mužů
0
před 261 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Osobně preferuju sklo, i když… přeci jen vzhledem ke křehkosti to není žádný zázrak. Co se PET lahví týče, podle mně jednoznačně něco uvolňují – voda z PETky je po pár hodinách poměrně nepříjemně cítit. PETky ale využívám jako dočasný zásobník na vodu – např. do auta k ruce když řídím. Je to praktické a pití v tom nebudu mít dlouho.
Chemici co pamatuju nechtěli dávat demineralizovanou vodu do skla. Že jim do toho sklo uvolňuje ionty a tu vodu jim to ničí. radši měli nějaké PET/PVC lahvičky. Mně na pití trocha toho sodíku nevadí, v polívce toho sežeru stejně o několik řádů víc, víc se bojím té pro chemiky nezajímavé chemie z plastů.
0
před 256 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní kov, bych na kratší dobu nezavrhovala (sklo, je sklo 😉.
Malou poznámku má k tomu horku a chladnému/chlazenému nápoji. Studené
pití v létě není vhodné, organismus se po něm zahřívá a člověk se
potí, jako vrata od chlíva! 😉
V horku je ideální doplnit tekutiny nápoji vlažnými. Už staří horníci,
topiči na lokomotivách pili vlažnou (nechlazenou) meltu, nebo hořký čaj.
I v době, kdy měli v šatnách chladničky.
Tekutiny zahřáté PET láhvi neprospějí nikomu. Zvláště, ta na sedadle
auta zapomenuté, nejlépe na slunci, druhý den pít = :/
S vlivem škodlivin na lidský organismus a délkou života, bych si hlavu
nelámala. 😉
Tělo je stavěné na dožití 120 let života. Člověk si ho svým životním
stylem, stravou a v neposlední řadě vlivem chemie, životního prostředí,
ZKRÁTIL.
MEDICÍNA, především ATB a chirurgické obory, insulin, um lékařů, naše
životy, umí prodlužovat. Udržet při životě novorozence a zachránit,
mnohé pacienty (včetně mne).
ZATÍM se doba dožití prodlužuje, ale ta „vyšší moc“, tady je….
Svíčku máme každý jinak dlouhou, než přijde čas a dohoří.
NIKDO tady není proto, aby trpěl, zemřel v bolestech, útrapách, jako
ležák, či na plenách.
MYSL. Síla myšlenek je velmi silná! Čeho se člověk obává /včetně
nemoci), toho přijde často největší krajíc…. Člověk si naplánuje
přesně to, co nechce.
Má myslet na to, co si přeje a jak by to chtěl. Ne, na to, co nechce, oč
nestojí a čeho se bojí. Strach předem, bez zjevné příčiny, je na
NIC.
Všem co nás potká, naštve, na chvíli zkomplikuje situaci, má svůj účel.
Za vším je minimálně jedno pozitivum, které „slepý“ a nevěřící
Tomáš, nevidí, odmítá.
I ta objížďka na cestě, zdržení, může mít svůj důvod. Uchrání
nás třeba od kolize, nehody atp.
Věci se velmi často dějí tak, jak to má být. Není vše bez příčiny,
ani strádání, nemoc, i ty války, hladomor, pandemie a jiné, námi
označované „metly“. A metly lidstva.
Jsou místa, lidé, kteří jsou nenasytní, pyšní, líní (celé oblasti,
národy, země, kontinenty). Tam může být hlad, nemoci, války, záplavy,
tornáda, ničivé větry, vlny, neúroda a další katastrofy. Pokud lidé
nejdou k „poznání“, nepoučí se, nezmění, tím déle to trvá, tím
větší jsou jejich strasti. Když pak někdo (ve svém zájmu), přilije oleje
do ohně, přiloží polínko, tak to jede…
Zjentečku, Tvůj postřeh,
„Ono je to totiž jedno s druhým: jedy a pesticidy prakticky všude, vzduch,
voda, potraviny, zvuky, světlo… Chápu, že pití z PET nemusí „až
tolik“ znamenat….“
JE NAPROSTO SPRÁVNÝ.
To je právě ta kapka ke kapce….
Jsou věci/jevy, které nemohu ovlivnit… To, io čem jsem dostala informaci a
(nezáleží na zdrojích), tedy už „vím“, TO ovlivnit můžu (opět
kapku, ke kapce).
A protože chci a něco dělám, tak mám vyšší šanci, než i neznalí
nebo nedbalí (a nevěřící, ignoranti aj.).
Pokud má člověk dostatek Mg a Ca (1:1,5 až 2), od dětství, přes mládí
atd., má zdravé cévy, nebo v dobrém stavu (80% lidí má deficit).
Nedevastuje cévy špatnými, umělými tuky, oleji (bez omega 3,)… ..
U takové ho člověka je infarkt nebo mrtvice, bez šance (všimni si, jak,
jsem to napsala… nikoliv, že je nedostane, neonemocní… 😉. To je také
to kouzlo slova a myšlenky 😉
Člověk, který dbá na to, aby byl bez deficitu obvyklých vitamínů a
minerálů, bývá zdravý nebo dlouho zdravý. Problém současné doby je ten,
že v potravě ho potřebné množství nenajde, Ani v zelenině a ovoci,
dostupném, po celý rok v obchodech. Často jsou prosté vitamínů, a než se
k nám dostanou, než je sníme, je tam z původního zralého (!) plodu, už
minimum.
Kdo má dostatek zinku (zdrojem je dýňový olej, semínka i třeba
cibule – syrovou každý nesnese /už má malou devastaci z trávícího
traktu/ a vagon jí za měsíc nesní. Lidské tělo umí zpracovat
(přisvojit), jen část, toho, co mu dodáme,
Kdo je bez deficitu zinku a má optimální hladinu HCY (homocystein) a
samozřejmě všudypřítomná psychosomatika (žádné hýčkání křivd, vin,
nenávisti, bez schopnosti odpustit. Odpustit, ne zapomenout, vzpomínka, bez
negativních emocí /křivda, ublíženectví, vina/)).
Ideální hranice HCY je do 10.
HCY, je v nabídce každé žádanky na vyšetření odběru krve. Žádného
lékaře nezajímá, nikdo ho nezaškrtne. JEN jediný interní obor
´hematologie. Hematolog si hladiny homocysteinu hlídá. Zejména
u genetických mutací krve!
Další odborník (jen některý), HCY zaškrtne a to je kardiolog.
HCY vyšetří a náběr udělá biochemická laboratoř. Je vhodnější dojet
na odběr, do takové laboratoře, kde se rovnou zpracuje. ČÍM delší je
časová prodleva, tím méně přesný, může být výsledek.
Hladinu homocysteini jsem si díky vlastní aktivitě a orientaci v AM, začala
snižovat sama.
Před gastrektomií (už jsem se obrátila na svého biotronika), jsem sama
měla zoufalý nedostatek zinku a jiných vitamínů a velmi vysokou hladinu
HCY. To jsem ještě ani nevěděla, že NTHFR a Leidenská mutace krve mni
hladinu HCY zvyšují a bez příčiny vlastního možného „prasení“
stravou či životním stylem.
Psychosomatikou jsem si zavařila asma a „dala té potvůrce místo a
šanci“. Tam jsem také pochopila, jak, z toho ven, co změnit, co napravit a
dostat šanci 😉
Po nějakém šase (zjistila jsem oklikou, přes tragédii v rodině dcery),
že mám 2 genetické mutace krve. Jednu z nich (MTHFR), má 50% národa. Obě
a i ty další, které jsou známy, zvyšují, nejen, možné riziko trombozy,
ALE HLAVNĚ HLADINU HCY. To je důvod, proč to zajímá hematologa. Ten se tedy
nyní stará i o mou hladinu HCY, kterou pravidelně sleduje (vždy, za rok).
Nemusím tedy platit vyšetření v laboratoři sama (stávalo 4.
5 stovek).
Hladinu HCY, snižuje stejnou cestou, trojkombinací vitamínů (B6, B9 a
B12).
V lékárnách je k mání ideální přípravek. Stačí užívat
3 měsíce, ideálně 2× do roka.
V mém případě (pro absenci žaludku a zhoršené přisvojení B12), mám na
RP. B12 gamma tbl. (donedávna jen injekčně cyanocobalamin), kyselinu listovou
v kombinaci s železem (také hůř přijímám), B6 doplňuji sama.
A kouzlo AM je tu. Dostatek ZN (opět asi 80% národa má deficit), vhodná
hladina HCY (do 10) + psychosomatika (bez obav, klřivd, výčitek vin,
partnerských neshod/nespokojenosti (u žen CA dělohy), trápení se
s dětmi (/u žen CA prsu) atd. ⇒ rakovina je bez šance.
A protože 50% lidí má MTHFR = zvýšená hladina HCY = možný předpoklad
(odhady odborníků, již před revolucí), že každý 2. nebo 3. Čech, by
mohl onemocnět nějakým typem rakoviny, v závislosti na psychosomatice. Co
ho dere, neumí zaujmou vhodný postoj, tam se usadí.
To celkem věrohodně „rozklíčoval“ Dr, Nový v knize Filosofie nemoci.
Zaujalo mne to a u sebe a těch, o kterých toho mnoho vím, z 80%, se pan
doktor u různých nemocí NEUVĚŘITELNĚ TREFIL.
Tak zjentečku, dnes je to na román 😉
Míš tam i základní odpovědi, na některou ze Tvých předchozích
otázek…..
ČTI NĚKOLIKRÁT, NEBO VYTISKNU 😉
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2633 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1347 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |