Uzené maso do žaludku jen tak bez ničeho. Řekněme jedna večeře, tak půl kila.
Cochee- v zásadě jsem měl na mysli uzené, takže maso i uzeniny. Nebo škodí jedno víc než druhé?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, da ny, gecco, Hans51, palmal před 3191 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neuškodí.
Rokio, tučná večeře je jen do té míry, jak tučné bylo zdrojové maso. Viděl jsem krásně libové uzené maso, ve kterém nebylo ani vlákénko tuku.
Palmal, uzení není tepelná úprava, ale druh konzervace. Nedoporučuje se konzumovat cokoli uzeného bez předchozí či konečné jiné tepelné úpravy, snad kromě uzeného sýra. I oblíbená uzená ryba není bezpečná.
Zjentek: nejsem si jistý, ale uzené maso nepatří tak zcela mezi uzeniny. Jako uzeniny označujeme sekundární výrobky z masné suroviny, konzervované uzením, ne tedy přímo maso.
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, zjentek, da ny, palmal
před 3191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak jo, prokoukli jste mně. Dobré uzené se dá jíst i ve větším měřítku, ale za dobu, co dělám tyto ptákoviny, jsem nesnědl více než 20– 25 dkg bez ničeho, musím mít k tomu kousek chleba nebo pečiva. Ale znám borce, kteří sežrali přímo z udírny 5–6 klobás nebo šrůtek bůčku na posezení, ale potom by chlastali vodu i z kaluží.
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, zjentek, da ny
před 3191 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Takové večeře si občas dopřávám – a žádné poškození na svém
organismu nepozoruju…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Uzeninu nejím :(
Jen uzené sýry jeden je ve voskovém obalu, ten
mi moc chutná.
Goudu :
http://www.srecepty.cz/ingredience/gouda
A ze Slovenska to je Oštiepok – uzený sýr ovčí
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
S přílohou nebo bez přílohy. Není to jedno. Nevidím v tom žádný rozdíl.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Dělená strava = dobrá strava 🙂
Když nebudeš hltat a vše řádně rozmělníš…
Pokud nebudeš baštit půl kila uzeného masa nebo uzenin (z čehož to maso
je zdravější varianta) každý týden, jinak vyvážená strava, tak co by ti
mělo hrozit?
Nevhodnou přílohou tj. kombinací můžeš nadělat větší škodu ;)
Fermentovaná uzenina (v přiměřené míře) posílí tvůj imunitní systém lépe než konzumace jogurtů, sýrů, mléka (ty zahleňují organismus a "ucpávají " lymfu.).
0 Nominace Nahlásit |
Taková večeře je velmi nezdravá a tučná. Její dlouhodobá konzumace může způsobit obezitu a jiné problémy. Rozhodně ji nedoporučuji.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, zjentek
před 3191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uzení samo o sobě patří mezi nezdravé tepelné úpravy.
Určitě je ze zdravotního hlediska vhodnější dát si k tomu čerstvý chléb, okurek, vychlazenou dvanáctku…:)
0 Nominace Nahlásit |
… jestli se jedná o uzený,tak půl kila není problém,já snim i víc,vono na chleba se totiž těžko vydělává,tak si ho šetřim …
0
před 3191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
barbakane
Ale, ale, kdopak papá Ty Tvé klobásky a jitrničky,
vždyť si nám je před nedávnem ukazoval na talíři
vyfocené co jste měli k večeři či k obědu 😁
Briketko, tak ty nejíš uzeniny a po mně je loudíš? Já vím, mám je kvalitní. 🙂
barbakan kecá, ani nevím, za co jsem mu dal bod. On uzený baští po kvantech a proto má větší-ho…
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |