Avatar uživatele
zjentek

Uškodí uzenina pozřená bez přílohy?

Uzené maso do žaludku jen tak bez ničeho. Řekněme jedna večeře, tak půl kila.

Cochee- v zásadě jsem měl na mysli uzené, takže maso i uzeniny. Nebo škodí jedno víc než druhé?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, da ny, gecco, Hans51, palmal před 3191 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Neuškodí.

Rokio, tučná večeře je jen do té míry, jak tučné bylo zdrojové maso. Viděl jsem krásně libové uzené maso, ve kterém nebylo ani vlákénko tuku.

Palmal, uzení není tepelná úprava, ale druh konzervace. Nedoporučuje se konzumovat cokoli uzeného bez předchozí či konečné jiné tepelné úpravy, snad kromě uzeného sýra. I oblíbená uzená ryba není bezpečná.

Zjentek: nejsem si jistý, ale uzené maso nepatří tak zcela mezi uzeniny. Jako uzeniny označujeme sekundární výrobky z masné suroviny, konzervované uzením, ne tedy přímo maso.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tak to nevím, uzené či uzeniny nejím. 🙂

Tak jo, prokoukli jste mně. Dobré uzené se dá jíst i ve větším měřítku, ale za dobu, co dělám tyto ptákoviny, jsem nesnědl více než 20– 25 dkg bez ničeho, musím mít k tomu kousek chleba nebo pečiva. Ale znám borce, kteří sežrali přímo z udírny 5–6 klobás nebo šrůtek bůčku na posezení, ale potom by chlastali vodu i z kaluží.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Takové večeře si občas dopřávám – a žádné poškození na svém organismu nepozoruju…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Uzeninu nejím :(

Jen uzené sýry jeden je ve voskovém obalu, ten
mi moc chutná.
Goudu :
http://www.sre­cepty.cz/ingre­dience/gouda
A ze Slovenska to je Oštiepok – uzený sýr ovčí

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

S přílohou nebo bez přílohy. Není to jedno. Nevidím v tom žádný rozdíl.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Dělená strava = dobrá strava 🙂
Když nebudeš hltat a vše řádně rozmělníš…
Pokud nebudeš baštit půl kila uzeného masa nebo uzenin (z čehož to maso je zdravější varianta) každý týden, jinak vyvážená strava, tak co by ti mělo hrozit?
Nevhodnou přílohou tj. kombinací můžeš nadělat větší škodu ;)

Fermentovaná uzenina (v přiměřené míře) posílí tvůj imunitní systém lépe než konzumace jogurtů, sýrů, mléka (ty zahleňují organismus a "ucpávají " lymfu.).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Taková večeře je velmi nezdravá a tučná. Její dlouhodobá konzumace může způsobit obezitu a jiné problémy. Rozhodně ji nedoporučuji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
palmal

Uzení samo o sobě patří mezi nezdravé tepelné úpravy.

Určitě je ze zdravotního hlediska vhodnější dát si k tomu čerstvý chléb, okurek, vychlazenou dvanáctku…:)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestli se jedná o uzený,tak půl kila není problém,já snim i víc,vono na chleba se totiž těžko vydělává,tak si ho šetřim …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

barbakane

Ale, ale, kdopak papá Ty Tvé klobásky a jitrničky,
vždyť si nám je před nedávnem ukazoval na talíři
vyfocené co jste měli k večeři či k obědu 😁

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Briketko, tak ty nejíš uzeniny a po mně je loudíš? Já vím, mám je kvalitní. 🙂

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

barbakan kecá, ani nevím, za co jsem mu dal bod. On uzený baští po kvantech a proto má větší-ho…

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

no všdit sem to šikala še ma většicho…:DDD

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

gecco, né?

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Neee, pozoruju jen blahodárné vlivy…
😉

před 3191 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek