Avatar uživatele
Seznam.cz

Uškodí hovězímu guláši delší vaření?

Třeba 2,5 hodiny.

Zajímavá 0 před 2980 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

…tak, důležitý je, jak starý to hovězí je, mladej bejček bude dřív jak stará kráva, důležitý je ochutnávat, proto děláme guláše vždy dvojnásobnou dávku, aby bylo co servírovat…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

To netuším, já guláš dusím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Měl by se vařit jen tak dlouho, jak moc chceme mít měkké maso, těch 2,5 h není ani moc přehnané, to by ještě šlo. Horší by to bylo u gulášů zahušťovaných smetanou: stačí trochu přepísknout a je po něm.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Naopak. 2,5 hodiny je tak ideální doba. Maso musí být měkké.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Neuškodí, pokud bude z kližka ze „starého vola“, je to ideální čas. Zvolna, mírný var, spíše dušení (méně vody).
Pokud bude maso z mladého kusu nebo např. ze zadního, může se stát, že se maso rozpadne na „nitky“ ;).
Guláš vydrží v lednici v pohodě týden odležením a ohříváním získává na chuti .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek