Soda se dává do těsta proto, poněvadž tam chemicky reaguje za vzniku oxidu uhličitého, vznikají jeho bublinky a tím se těsto kypří.
0 Nominace Nahlásit |
Soda v pečivu funguje jako kypřidlo. Croissanty nepeču, ale tohle je u všeho pečiva stejné. Pokud se nedávají na vykynutí do těsta kvasnice,dává se kypřící prášek nebo soda.
0 Nominace Nahlásit |
Jediná správná odpověď a odpověď k věci je od www !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek
Někdo tady psal že se odpověďmi nemá škodit, tak nevím nevím.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsem dobře četla,tak do plundrového těsta se soda nedává…
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7vzj6l.cz.html
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |