Nejde mi o to, co nastrouhat na špagety, ale co nakrájet na obloženou mísu pro návštěvu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, chudst, dědapetr, anonym před 4894 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
My máme hodně rádi Goudu, asi proto, že není nijak výrazně aromatická. Osobně nemusím sýry, které jsou cítit na sto honů.
6Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Kerberus, chudst, pokazdejinak, Deli, anonym
před 4894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ementál (Emmentaler) nebo Krolewski.
A pokud návštěva není vyložený fajnšmekr, tak cokoliv s 45% tuku :)
Doplňuji:
Mimochodem vynikající sýry mívá Lidl. Což je možná překvapující,
když má nedobrou pověst jako druhořadý supermarket pro socky.
Upravil/a: baghira
0 Nominace Nahlásit |
Zatim jediny tvrdy syr, ktery mi zustal v pameti, byl pravy kravsky syr z Chorvatska. U nas jsem ho jinak nevidel, anebo za hrozne premrstene ceny miniaturni balicek.
Obcas maji dobry „ten krajeny“ v Bille, ktery uz je predem pripraveny, v chladicim boxu, akorat nevim jeho jmeno. Cena se pohybuje tusim kolem 30kc za trojuhelnik. (Na vydeji by vam si myslim rekli, ktery je dobry.)
A pokud chcete skutecne nejake extra syry, pak si vyberte treba zde: http://dijon2008.wz.cz/syry/tvrde.htm (ale cena je samozrejme odpovidajici).
Mimochodem, zkusila jste tam dat i nejaky napr. hermelin? (A zalezi sice, co je to za navstevu, ale tvaruzky vazne nedoporucuju :)).
4Kdo udělil odpovědi palec? Kerberus, pokazdejinak, žolik, Deli
před 4894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
gouda je super – u nás je obchod, kde jí mají s různými
příchutěmi (a barvami) – takže třeba s bazalkou je úplně a výrazně
zelená, rajčatová červená atd. když pominu, že výborně chutná, tak to
taky na tom talíři zajímavě vypadá :)
pokud nechcete experimentovat s barvami, tak nejlepší je asi opravdu
ementál, já si ráda jen tak koupím budějovický madeland – je
jemnější než ementál, ale typově je to podobný sýr
na doplnění chutí můžete přidat ovčí sýry – mě nejvíc chutná
parenica (radši uzená než čerstvá), ale můžete si dopřát i oštiepok
nebo kaškaval (ten se vyrábí z ovčího i kravského mléka)
ale nezatracovala bych ani obyčejný eidam (musíte ale vybrat variantu s 45%
tuku!), ochutnala jsem i archivní variantu – byl mnohem výraznější,
dozrálejší a moc dobrý
0 Nominace Nahlásit |
n já bych tam dal tvarůžky jako chuťovku a např.goudu nebo eidam na nakrájení
0
před 4894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uzene syry … zvysuji sice chut na alkohol , tak se vam ta navsteva
prodrazi, no ! 🙂
Jinak , ja kupuji Grünleder , tvrdy syr – podle me nejlepsi, ale nevim ,
jestli se da koupit i ve vasm okoli. -iv-
0
před 4894 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý je sýr Blaťácké zlato s pepřem.Niva, sýr z ořechy. Uzený, ementál, podívejte se do nějaké speciálky. Sýrová pěna lze servírovat v mističkách z lístkového nebo křehkého těsta. Pomazánka se strouhaného Aidamu, s majolkou a česnekem můžem poprášit chili papričkou.Pomazánky s ostrými sýry lze podávat na topinkách.
0
před 4891 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
AAA! DELI! Ja kvuli vam dostal chut na tvaruzky :) Mamka me zabije, ale dekuju, uz vim, co budu mit k veceri XD
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |