Chválihodná je skutečnost, že se v Praze daří chovu včelstev a med ze zdejších luhů a hájů je velmi kvalitní.
0 Nominace Nahlásit |
Mnozí mají v povědomí zbraslavský lom. O něm a jiných nerostných surovinách v Praze od počátků do teď si můžete přečíst třeba tady http://www.monet.cz/atlas/kap20.htm (http://www.monet.cz/atlas/default.htm).
Kromě jiného má Praha i své vinice, okrajové části města mají spoustu polí. Mimo řepky se na nich nejčastěji pěstuje pšenice a ječmen. Známý je taky Výzkumný ústav rostlinné výroby v Ruzyni a jeho políčka. Sice se na nich nic extra významného nepěstuje (co do druhu složení), ale tak nějak trochu jsou významné jejich objevy… (https://www.vurv.cz/index.php?p=index&site=instituce)
Kupodivu jsou v Praze stále populární i zahradní osady. Myslím, že kdyby se sečetly osázené plochy, nebylo by to malé číslo… z těch zaniklých zůstalo po různu všudě spousta ovocných stromů a keřů (např. moruše, mišpule…jinak je v Praze přemirabelkováno)… za pár dní začne samosběr jahod z místních plantáží…
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Dochy, Veronika19
před 3095 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V lékárnách se těží suroviny pro pervitin, extázi a jiné, v okrajových částech Prahy se místy pěstuje konopě indická. Jinak si dobře žijí ze zbytku republiky.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek