podle mně by to mělo být v lístku uvedeno o co se jedná. Buď o šlehačku v tom smyslu jak ji máme zakotvenou-čili ze smetany ke šlehání nebo dusíkem našlehaný rostlinný tuk…nebo co to přesně ty spreje jsou…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? panenka, zdeny, Jahoda, BEAES, elektrikář, Gwen před 5181 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, také mě to pěkně štve. U nás ve městě se mi to tedy nestalo, ale když jsem byla v Paříži, objednala si kafčo se šlehajdou a dala za ni hříšné peníze a slečna mi donesla obrovský hrnek s velkým kopcem PĚNY… Pěnu jsem tedy snědla a ejhle! Na dně hrnu jsem uviděla malilinko kávy. Dodnes nevím, zda jsem tolik peněz dávala za pěnu, což měla být šlehačka, nebo za to „nic“ kávy… 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Ja si myslim,ze pokud se jedna o nahrazku slehacky tak ta by tam nemela vubec co delat.Jakakoliv kava se slehackou- at uz videnska,alzir,irska musi byt s pravou,cili z mleka a z niceho jineho.Na to jsou kalkulace a recepty obecne platne v gastronomii.Slehacka = vyrobek z mleka.
Zdeny : Neresime tady cenu.Mimoto i prava slehacka se da koupit ve spreji.Je drazsi,ale da se normalne koupit.Tady jde o to,ze restauraci,bar,kavarny si muze otevrit kdejaka lopata,pak se neni cemu divit,ze gastronomie u nas je na tak mizerne urovni
zdeny : samozrejme,bombickova slehacka je 1°
az na tu cenu,samozrejme.Ale jsou firmy,ktere vyrabi jiz hotovou slehacku ve
spreji-je drazsi,ale stoji to za to.To je ale vec majitele aby se postaral
o kvalitu vyrobku ve svem podniku.Z vlastni zkusenosti vim,ze to jsou ale
z 90% takoví ti rychlozbohatlici,kteří nemaji o gastronomii ani páru,a
jak jsem uz psal-proto gastronomie- tady stoji za velky kulovy. Ja si napr.kafe
nikdy nedavam s mlekem natoz se slehackou,jde mi o chut kavy-myslim tim
espresso (pravé 3cl) ,ale myslite ze by mi ho udelali v te kvalite ktere by
melo byt? Vzdycky mi prinesli jen obarvenou břečku kterou jsem jim
vratil.proto si uz rikam rovnou o turka. Smutne…
0 Nominace Nahlásit |
Já se vždy ptám předem, jakou mají šlehačku, či pravou nebo ze spreje!? Také to nemám ráda, když za Vídeňskou kávu dám kolem 35Kč a je v tom ta bílá pěna, co si na šlehačku hraje!
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, anonym
před 5181 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ja si takhle kafe nedavam,ale v jedne cukrarne davaji na pohar neco takoveho,lijou to z krabice do pristroje a vysledek neni nic moc,spis trochu nakysly.
0 Nominace Nahlásit |
BEAES dá za vídeňskou kávu 35 Kč a zdá se jí to hodně. Jestli chcete to nejlepší, co se dá nyní dostat, a ještě k tomu v úžasném prostředí, zajděte si posedět do pražské cukrárny „Myšák“. Dostanete nádherně prostřený stolek v původním stylu, dřevěný tác s kávou, cukrem, opravdovou šlehačkou a skleničkou sodovky jako kdysi. Ovšem nebude to stát 35 korun, ba ani dvojnásobek, ale stojí to za to. Dorty mají úžasné, taky žádný stoprocentní tuk, tak si to člověk skvěle užije za cenu oběda v lepší restauraci. A ten karamelový pohár … mňam … Vřele doporučuji!
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, elektrikář
před 5181 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě máte ve své podstatě pravdu , ale …
šlehačka ( smetana ke šlehání , bombička , marže ) když ji použijete
jednou za týden na již zmiňované kávy tak vás ta porce přijde cca 100,–
kč . Kdo je to ochoten zaplatit nebo překousnout tu porci ze spreje za
5,–kč ?
pro mojitek :
špatně jsem to přečetl , myslel jsem že řešíme spreje vs. klasika, ale
ani ta živočišná ve spreji není žádný zázrak !! To ta rostlinná je už
na pohled příjemnější a daleko dýl vydrží v pevném stavu . Ale to je
věc názoru a chuti . 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Mám ráda dobrou kávu, to je většinou ta malinkatá a ještě v cizině. Tady si nedávám kvůli šlehačce nešlehačce raději nic. Jednou jsem si poručila jahody se šlehačku, byly z mražáku a ta pěna se na tom srazila, klidně mi to dali ani nevěděli, že to je nepoživatelné.
0 Nominace Nahlásit |
Oni ani šlehačkové zákusky nemají šlehačku jsou to různé sušené náhražky ani máslo, jen ztužené oleje. Byl jsem mile překvapen v restauraci v Rokycanech která mněla cukrářku a výrobky jak od maminky domácí šlehačka a máslové krémy.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |